miercuri, septembrie 20, 2023

Turcia! Nou record de temperatură. 50 de grade în orașul afectat de cutremurul din februarie

Turcia a doborât un nou record național de temperaturi înalte, ajugând la 50 de grade în provincia grav afectată de cutremur din februarie 2023, conform Gazete Duvar.

Districtul Hassa, din sud-estul provinciei Hatay, pe 14 august, a doborât recordul național pentru cea mai ridicată temperatură, atingând 50 de grade Celsius

Acest record a fost deținut anterior timp de trei ani de districtul Cizre, din estul Şırnak cu 49,1°C, din 2021.

După Hassa, districtul Siverek din sud-estul provinciei Urfa a atins 48,5°C, urmat îndeaproape de districtul Kozan, din sudul provinciei Adana, la 48,4°C.

Anterior, Serviciul Meteorologic de Stat al Turciei (MGM) a anunțat că temperaturile vor fi cu 6-10°C peste valorile normale sezoniere, cu excepția Marmara și a coastei Mării Egee, în timpul săptămânii. MGM a declarat că temperaturile medii vor fi mai mari de 40°C în toată regiunea cutremurului.

Hatay este una dintre provinciile cele mai afectate de cutremurul din 6 februarie și au fost lovită de o căldura extremă vara aceasta. În timp ce cei care locuiesc în oraș se confruntă cu o lipsă mare de apă, oamenii trebuie să aștepte la cozi mult timp pentru a avea acces la apă de la ONG-uri și agenții guvernamentale.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.