joi, mai 23, 2024

Caz șocant în Turcia! La 86 de ani și paralizat a fost retrimis în închisoare

Cazul unui bărbat în vârstă de 86 de ani a fost pe agenta principală a turcilor, după ce a fost trimis la închisoare, în ciuda faptului că este paralizat, conform Stockholm Center for Freedom.

Mustafa Said Türk, care a suferit o hemoragie cerebrală și paralizat imobilizat la pat din 2018, a primit o pedeapsa de 10 ani pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen.

Familia sa povestește că Türk a suferit două hemoragii cerebrale în ultimii cinci ani, a avut un atac de cord ultimul an și i s-a implantat un stent pentru inimă, pe lângă faptul că trebuie să primească patru injecții de insulină pe zi.

La câteva ore după ce a fost trimis la închisoarea din provincia Manisa pentru a-și ispăși pedeapsa de 10 ani pe 31 iulie, Türk a fost internat din cauza sănătății precare.

După externarea de joi, a fost transportat cu ambulanța, însoțit de jandarmi, la închisoarea de tip Menemen R ,din İzmir, care se află la o oră distanță de spital, pentru a-și ispăși pedeapsa în continuare.

„Apt să rămână în închisoare”

Türk a fost trimis înapoi la închisoare după ce o echipă de opt medici a furnizat un raport cu o zi mai devreme care sugerează că este „apt să rămână în închisoare”.

Medicii au declarat că Türk nu își poate menține viața în condiții de închisoare din cauza bolii și dizabilității sale permanente, dar că nu este nevoie să amâne executarea pedepsei. Aceștia au adăugat că, din cauza stării sale de sănătate persistente și a dizabilității, este necesar ca acesta să fie ținut în unități de corecție de tip R.

Deși închisorile de tip R din Turcia sunt concepute pentru a fi unități destinate deținuților bolnavi și furnizarea de servicii de îngrijire, există informații că aceste servicii nu sunt furnizate în mod adecvat.

Consiliul de Medicină Legală (ATK) din Turcia, o instituție afiliată Ministerului Justiției, l-a convocat și pe Türk la Istanbul pentru o examinare și un raport la începutul lunii august.

„Îl trimit la moarte”.

Între timp, Ömer Faruk Gergerlioğlu, un parlamentar al Partidului Stânga Verde (YSP) și un proeminent avocat al drepturilor omului, și-a exprimat, joi, dezaprobarea față de transferul lui Türk în închisoare într-un videoclip pe care l-a lansat pe Twitter, criticând autoritățile responsabil și afirmând „că-l trimit la moarte”.

Ce s-a întâmplat?

Türk a fost arestat în urma unei tentative de lovitură de stat pe 15 iulie 2016 și a fost închis timp de 18 luni în închisoarea de tip T din Manisa.

Pedeapsa de 10 ani a fost confirmată recent de Curtea Supremă de Apel. Deși avocatul său a cerut suspendarea pedepsei, invocând bătrânețe și boală gravă, aceasta a fost respinsă de Înalta Curte Penală din Manisa.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman turc Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe primul ministru de atunci Erdoğan, membrii familiei sale și cercul său interior.

În urma tentativei de lovitură de stat, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului. Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 24.706 de membri ai forțelor armate, au fost înlăturați sumar din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență care nu fac obiectul nici judiciar, nici parlamentar. examinare

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai mișcării au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.