sâmbătă, septembrie 16, 2023

Caz șocant în Turcia! La 86 de ani și paralizat a fost retrimis în închisoare

Cazul unui bărbat în vârstă de 86 de ani a fost pe agenta principală a turcilor, după ce a fost trimis la închisoare, în ciuda faptului că este paralizat, conform Stockholm Center for Freedom.

Mustafa Said Türk, care a suferit o hemoragie cerebrală și paralizat imobilizat la pat din 2018, a primit o pedeapsa de 10 ani pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen.

Familia sa povestește că Türk a suferit două hemoragii cerebrale în ultimii cinci ani, a avut un atac de cord ultimul an și i s-a implantat un stent pentru inimă, pe lângă faptul că trebuie să primească patru injecții de insulină pe zi.

La câteva ore după ce a fost trimis la închisoarea din provincia Manisa pentru a-și ispăși pedeapsa de 10 ani pe 31 iulie, Türk a fost internat din cauza sănătății precare.

După externarea de joi, a fost transportat cu ambulanța, însoțit de jandarmi, la închisoarea de tip Menemen R ,din İzmir, care se află la o oră distanță de spital, pentru a-și ispăși pedeapsa în continuare.

„Apt să rămână în închisoare”

Türk a fost trimis înapoi la închisoare după ce o echipă de opt medici a furnizat un raport cu o zi mai devreme care sugerează că este „apt să rămână în închisoare”.

Medicii au declarat că Türk nu își poate menține viața în condiții de închisoare din cauza bolii și dizabilității sale permanente, dar că nu este nevoie să amâne executarea pedepsei. Aceștia au adăugat că, din cauza stării sale de sănătate persistente și a dizabilității, este necesar ca acesta să fie ținut în unități de corecție de tip R.

Deși închisorile de tip R din Turcia sunt concepute pentru a fi unități destinate deținuților bolnavi și furnizarea de servicii de îngrijire, există informații că aceste servicii nu sunt furnizate în mod adecvat.

Consiliul de Medicină Legală (ATK) din Turcia, o instituție afiliată Ministerului Justiției, l-a convocat și pe Türk la Istanbul pentru o examinare și un raport la începutul lunii august.

„Îl trimit la moarte”.

Între timp, Ömer Faruk Gergerlioğlu, un parlamentar al Partidului Stânga Verde (YSP) și un proeminent avocat al drepturilor omului, și-a exprimat, joi, dezaprobarea față de transferul lui Türk în închisoare într-un videoclip pe care l-a lansat pe Twitter, criticând autoritățile responsabil și afirmând „că-l trimit la moarte”.

Ce s-a întâmplat?

Türk a fost arestat în urma unei tentative de lovitură de stat pe 15 iulie 2016 și a fost închis timp de 18 luni în închisoarea de tip T din Manisa.

Pedeapsa de 10 ani a fost confirmată recent de Curtea Supremă de Apel. Deși avocatul său a cerut suspendarea pedepsei, invocând bătrânețe și boală gravă, aceasta a fost respinsă de Înalta Curte Penală din Manisa.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman turc Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe primul ministru de atunci Erdoğan, membrii familiei sale și cercul său interior.

În urma tentativei de lovitură de stat, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului. Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 24.706 de membri ai forțelor armate, au fost înlăturați sumar din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență care nu fac obiectul nici judiciar, nici parlamentar. examinare

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai mișcării au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

Sondaj. Majoritatea turcilor nemulțumiți de sistemului de învățământ

Rezultatele sondajului au fost anunțate pe rețelele sociale de Centrul de Cercetare Socială, Yöneylem, în momentului începerii anului școlar 2023-2024, pentru aproape 20 de milioane de elevi din Turcia.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.

Turcia: Elevii se întorc la școală! Noi reguli pentru anul școlar 2023-2024

Într-un mesaj care precede redeschiderea școlii, ministrul Educației Yusuf Tekin a îndemnat părinții, profesorii și elevii să-și împărtășească responsabilitatea pentru educație, subliniind că aceasta este esențială pentru viitorul copiilor și bunăstarea națiunii.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.