luni, iulie 15, 2024

Turcia: Năutul la fel de prețios ca aurul. Prețul a crescut cu 350 la sută în 4 luni

Prețul năutului, care este indispensabil în bucătăriile turcești, a crescut cu 352,1 la sută în ultimele patru luni, conform Karar.

Președintele Consiliului de coordonare al provinciei din Istanbul, Uniunea Turcă a Camerelor de Agricultură, Ömer Demir, explică că un turc care a cumpărat năut acum 4 luni în loc să cumpere aur ar fi câștigat, astăzi, 4.000 de lire.

Prețurile la năut au crescut cu 352,1 la sută în ultimele patru luni. Gramul de aur, pe de altă parte, a crescut cu 11 la sută.

Prețurile în creștere

Un kilogram de năut, care costa 8,75 de lire anul trecut a crescut la 24 de lire anul acesta. Un pachet de paste care costă 2,75 de lire a crescut cu 11,50 la lire. Un kilogram de brânză cheddar vândut cu 19,50 de lire a ajuns la 146,90 de lire. Prețul unui kilogram de brânză care a fost vândut cu 15,20 de lire a crescut la 79,90 de lire.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.