sâmbătă, decembrie 2, 2023

Turcia: Năutul la fel de prețios ca aurul. Prețul a crescut cu 350 la sută în 4 luni

Prețul năutului, care este indispensabil în bucătăriile turcești, a crescut cu 352,1 la sută în ultimele patru luni, conform Karar.

Președintele Consiliului de coordonare al provinciei din Istanbul, Uniunea Turcă a Camerelor de Agricultură, Ömer Demir, explică că un turc care a cumpărat năut acum 4 luni în loc să cumpere aur ar fi câștigat, astăzi, 4.000 de lire.

Prețurile la năut au crescut cu 352,1 la sută în ultimele patru luni. Gramul de aur, pe de altă parte, a crescut cu 11 la sută.

Prețurile în creștere

Un kilogram de năut, care costa 8,75 de lire anul trecut a crescut la 24 de lire anul acesta. Un pachet de paste care costă 2,75 de lire a crescut cu 11,50 la lire. Un kilogram de brânză cheddar vândut cu 19,50 de lire a ajuns la 146,90 de lire. Prețul unui kilogram de brânză care a fost vândut cu 15,20 de lire a crescut la 79,90 de lire.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.