joi, mai 23, 2024

Erdogan declarații despre Ronaldo: „L-au irosit pe Ronaldo. I-au impus o interdicție politică”

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan spune că fotbalistul portughez „susţine cauza palestiniană”, în ciuda lipsei de declaraţii publice din partea lui despre Palestina, conform Aljazeera.com

Liderul turc a declarat că Cristiano Ronaldo a fost supus unei „interdicții politice” la Cupa Mondială, în timp ce l-a comparat pe fotbalistul portughez cu Lionel Messi.

„L-au irosit pe Ronaldo. Din păcate, i-au impus o interdicție politică. Trimiterea unui fotbalist ca Ronaldo pe teren cu doar 30 de minute rămas i-a distrus sănătatea mintală și i-a luat energie. Ronaldo este una dintre persoanele care sprijină cauza palestiniană”, afirmă Erdogan, duminică, la un eveniment pentru tineri în provincia Erzurum.

Ronaldo a intrat ca înlocuitor în a doua jumătate a meciului din sferturile de la Cupa Mondială împotriva Marocului, în care Portugalia a pierdut cu 1-0.

Imagini falsificate ajunse virale

Ronaldo nu a făcut niciodată declarații publice cu privire la conflictul Israel-Palestina, în ciuda articolelor false și a fotografiilor false care apar periodic online.

O poveste difuzată pe scară largă conform căreia Ronaldo a donat 1,5 milioane de euro palestinienilor după ce a scos la licitație un premiu, a fost negată în 2019 de o companie de management sportiv care îl reprezintă pe fotbalist.

O imagine a lui Ronaldo ținând o pancartă care spunea „Împreună cu palestinienii” în spaniolă, care a fost distribuită pe scară largă online, a fost, de asemenea, falsificată.

Ronaldo a fost fotografiat cu o eșarfă palestiniană în jurul umerilor, dar aceasta reprezenta Asociația Palestiniană de Fotbal, iar fostul jucător de la Real Madrid și Manchester United stătea lângă șeful acestei asociații, Jibril Rajoub.

Ronaldo s-a întâlnit, de asemenea, cu mai mulți miniștri israelieni și a fost fotografiat prezentând unul dintre tricourile sale de fotbal fostului ministru de externe israelian, Israel Katz.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.