vineri, ianuarie 27, 2023

Erdogan declarații despre Ronaldo: „L-au irosit pe Ronaldo. I-au impus o interdicție politică”

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan spune că fotbalistul portughez „susţine cauza palestiniană”, în ciuda lipsei de declaraţii publice din partea lui despre Palestina, conform Aljazeera.com

Liderul turc a declarat că Cristiano Ronaldo a fost supus unei „interdicții politice” la Cupa Mondială, în timp ce l-a comparat pe fotbalistul portughez cu Lionel Messi.

„L-au irosit pe Ronaldo. Din păcate, i-au impus o interdicție politică. Trimiterea unui fotbalist ca Ronaldo pe teren cu doar 30 de minute rămas i-a distrus sănătatea mintală și i-a luat energie. Ronaldo este una dintre persoanele care sprijină cauza palestiniană”, afirmă Erdogan, duminică, la un eveniment pentru tineri în provincia Erzurum.

Ronaldo a intrat ca înlocuitor în a doua jumătate a meciului din sferturile de la Cupa Mondială împotriva Marocului, în care Portugalia a pierdut cu 1-0.

Imagini falsificate ajunse virale

Ronaldo nu a făcut niciodată declarații publice cu privire la conflictul Israel-Palestina, în ciuda articolelor false și a fotografiilor false care apar periodic online.

O poveste difuzată pe scară largă conform căreia Ronaldo a donat 1,5 milioane de euro palestinienilor după ce a scos la licitație un premiu, a fost negată în 2019 de o companie de management sportiv care îl reprezintă pe fotbalist.

O imagine a lui Ronaldo ținând o pancartă care spunea „Împreună cu palestinienii” în spaniolă, care a fost distribuită pe scară largă online, a fost, de asemenea, falsificată.

Ronaldo a fost fotografiat cu o eșarfă palestiniană în jurul umerilor, dar aceasta reprezenta Asociația Palestiniană de Fotbal, iar fostul jucător de la Real Madrid și Manchester United stătea lângă șeful acestei asociații, Jibril Rajoub.

Ronaldo s-a întâlnit, de asemenea, cu mai mulți miniștri israelieni și a fost fotografiat prezentând unul dintre tricourile sale de fotbal fostului ministru de externe israelian, Israel Katz.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Fără precedent! CEDO examinează cazul unui profesor, victimă a epurarilor guvernului lui Erdogan 

Dacă instanța decide că a existat o încălcare a drepturilor în cazul fostului profesor Yüksel Yalçınkaya, soarta miilor de persoane care au fost condamnate sau sunt judecate pentru acuzații de terorism din cauza legăturilor lor cu Mișcarea Gülen se poate schimba.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.