vineri, septembrie 15, 2023

Erdogan declarații despre Ronaldo: „L-au irosit pe Ronaldo. I-au impus o interdicție politică”

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan spune că fotbalistul portughez „susţine cauza palestiniană”, în ciuda lipsei de declaraţii publice din partea lui despre Palestina, conform Aljazeera.com

Liderul turc a declarat că Cristiano Ronaldo a fost supus unei „interdicții politice” la Cupa Mondială, în timp ce l-a comparat pe fotbalistul portughez cu Lionel Messi.

„L-au irosit pe Ronaldo. Din păcate, i-au impus o interdicție politică. Trimiterea unui fotbalist ca Ronaldo pe teren cu doar 30 de minute rămas i-a distrus sănătatea mintală și i-a luat energie. Ronaldo este una dintre persoanele care sprijină cauza palestiniană”, afirmă Erdogan, duminică, la un eveniment pentru tineri în provincia Erzurum.

Ronaldo a intrat ca înlocuitor în a doua jumătate a meciului din sferturile de la Cupa Mondială împotriva Marocului, în care Portugalia a pierdut cu 1-0.

Imagini falsificate ajunse virale

Ronaldo nu a făcut niciodată declarații publice cu privire la conflictul Israel-Palestina, în ciuda articolelor false și a fotografiilor false care apar periodic online.

O poveste difuzată pe scară largă conform căreia Ronaldo a donat 1,5 milioane de euro palestinienilor după ce a scos la licitație un premiu, a fost negată în 2019 de o companie de management sportiv care îl reprezintă pe fotbalist.

O imagine a lui Ronaldo ținând o pancartă care spunea „Împreună cu palestinienii” în spaniolă, care a fost distribuită pe scară largă online, a fost, de asemenea, falsificată.

Ronaldo a fost fotografiat cu o eșarfă palestiniană în jurul umerilor, dar aceasta reprezenta Asociația Palestiniană de Fotbal, iar fostul jucător de la Real Madrid și Manchester United stătea lângă șeful acestei asociații, Jibril Rajoub.

Ronaldo s-a întâlnit, de asemenea, cu mai mulți miniștri israelieni și a fost fotografiat prezentând unul dintre tricourile sale de fotbal fostului ministru de externe israelian, Israel Katz.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Sondaj. Majoritatea turcilor nemulțumiți de sistemului de învățământ

Rezultatele sondajului au fost anunțate pe rețelele sociale de Centrul de Cercetare Socială, Yöneylem, în momentului începerii anului școlar 2023-2024, pentru aproape 20 de milioane de elevi din Turcia.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

Turcia: Elevii se întorc la școală! Noi reguli pentru anul școlar 2023-2024

Într-un mesaj care precede redeschiderea școlii, ministrul Educației Yusuf Tekin a îndemnat părinții, profesorii și elevii să-și împărtășească responsabilitatea pentru educație, subliniind că aceasta este esențială pentru viitorul copiilor și bunăstarea națiunii.