sâmbătă, decembrie 2, 2023

Ca în filmele cu proști! Erdogan numește un rector la o universitate greșită

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a emis un decret prin care rectorul care ar fi trebuit să fie numit la Universitatea Kahramanmaraş Istiklal a fost numit din greșeală la Universitatea Kahramanmaraş Sütçü İmam, conform Gazete Duuvar.

Într-un decret prezidențial recent emis, președintele Recep Tayyip Erdoğan a numit noi rectori la șase universități. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Totuși, a existat o greșeală și în decizia se menționa că prof. Dr. Ministrul İsmail a fost numit la Universitatea Kahramanmaraş Sütçü İmam.

O corectare a venit la scurt timp după publicarea deciziei, care spunea că „remarca Universității Kahramanmaraş Sütçü İmam” a fost corectată ca „Universitatea Kahramanmaraş Istiklal”.

Principalul vicepreședinte al grupului Partidul Popular Republican (CHP) din opoziție, Özgür Özel, a criticat o astfel de greșeală.

„Am văzut-o și asta! Într-un sistem dezechilibrat, necontrolat, am văzut asta în sfârșit. Ne confruntăm cu un președinte care numește un rector la universitatea greșită. Cum este cazul în care este pregătit un decret (prezidenţial) greşit? Cum se semnează, se emite? Nu a mai rămas mult până când vom salva națiunea de această mediocritate.”, scrie Özel.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.