duminică, ianuarie 29, 2023

Ca în filmele cu proști! Erdogan numește un rector la o universitate greșită

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a emis un decret prin care rectorul care ar fi trebuit să fie numit la Universitatea Kahramanmaraş Istiklal a fost numit din greșeală la Universitatea Kahramanmaraş Sütçü İmam, conform Gazete Duuvar.

Într-un decret prezidențial recent emis, președintele Recep Tayyip Erdoğan a numit noi rectori la șase universități. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Totuși, a existat o greșeală și în decizia se menționa că prof. Dr. Ministrul İsmail a fost numit la Universitatea Kahramanmaraş Sütçü İmam.

O corectare a venit la scurt timp după publicarea deciziei, care spunea că „remarca Universității Kahramanmaraş Sütçü İmam” a fost corectată ca „Universitatea Kahramanmaraş Istiklal”.

Principalul vicepreședinte al grupului Partidul Popular Republican (CHP) din opoziție, Özgür Özel, a criticat o astfel de greșeală.

„Am văzut-o și asta! Într-un sistem dezechilibrat, necontrolat, am văzut asta în sfârșit. Ne confruntăm cu un președinte care numește un rector la universitatea greșită. Cum este cazul în care este pregătit un decret (prezidenţial) greşit? Cum se semnează, se emite? Nu a mai rămas mult până când vom salva națiunea de această mediocritate.”, scrie Özel.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.