miercuri, noiembrie 25, 2020

Turcia: Musulmanii au donat 180 de miei celor nevoiași și se roagă pentru vindecarea de Covid-19

Mai mulți muslumani din sud-estul Turciei au efectuat sacrificarea prin ritual islamic a 180 de miei în două zile și au distribuit carnea nevoiașilor, rugându-se pentru vindecarea de pandemia Covid-19, informează Yeni Safak.

Parlamentarul turc Hakkı Töre a afirmat că prin acest gest dorește să exprimă solidaritate și se roagă pentru bunăstarea țării.

„ Am vrut să conducem prin exemplu făcând acest sacrificiu ritual în orașele noastre. Intenția noastră inițială  a fost să dăm pomană. Vrem ca această perioadă de încercare să se termine. Fie ca Dumnezeu să o accepte ”, a declarat parlamentarul.

Sacrificarea a fost efectuată în orașele Hakkari din Güzelkonak, Korgan, Üzümkırın, Tatlıca, Durak, Alkeva, Yufkalı și Tatlıca.

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

142 de armeni au părăsit Turcia în 24 de ore:”Puneți capăt politicii urii!

142 de armeni au părăsit Turcia într-o singură zi, pe fondul sentimentului anti-armean în creștere, relatează Stockholm Center for Freedome.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.