vineri, ianuarie 7, 2022

Singurul expert în Covid19 a fost concediat prin decret de către guvernul lui Erdogan

Cercătorul turc Mustafa Ulasli, singurul specialist în Covid19, a fost concediat prin decret de către guvernul turc și i s-a refuzat să  facă parte din Comisia Corona a țării.

Mustafa Ulasli lucra la Universitatea din Gaziantep din Turcia, când a fost concediat după lovitura de stat din 2016, pentru că avea un cont la o bancă care aparținea Mișcării Gülen.

Deși, procurorii au renunțat la acuzațiile împotriva cercetătorului în 2017, el a așteptat în zadar să revină la postul său.

Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de infecții în Turcia, Ulasli și oficialii din opoziție solicită reagajarea și numirea expertului în Comisia Corona. 

„Sunt singurul om de știință din Turcia care are un doctorat cu privire la virusul Corona. Probabil că nu există nimeni în țară care să știe la fel de multe despre virus.Nu este o pierdere pentru omenire să mă țină pe margine timp de trei ani și jumătate în ciuda achitării judecătorești?”, a tranmis Ulasli pe Twitter către Ministerul Sănătății.

„Vreau să iau parte la această luptă”

Ulasli a continuat, de asemenea, cercetarea cu privire la virusurile corona. Cel mai recent, în ianuarie, a publicat cercetări pe această temă într-o revistă internațională. Când a izbucnit pandemia, cercătătorul a scris comisiei guvernamentale și și-a oferit expertiza, dar nu a primit nici un răspuns. 

„Vreau să iau parte la această luptă. Indiferent dacă îmi primesc sau nu postul,asta  nu este important. Vreau să pun cunoștințele mele în slujba omenirii” a declarat cercetătorul.

Mai mult, autoritățile a fost deschisă, vineri, o anchetă pe numele său, în urma declarațiilor unui martor sub acoperire pe motiv că ar face parte de Mișcarea Gulen.

Până la 20.000 de cadre medicale concediate

Medicul și parlamentarul de opoziție Habip Eksik, care este membru al Comitetului de sănătate al Parlamentului turc, estimează  că numărul profesioniștilor din domeniul sănătății care au fost concediați din motive politice din 2016 este de aproximativ 20.000. 

În calitate de membru al partidului kurd HDP, Eksik însuși este o victimă a epurării politice în 2016.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.