joi, septembrie 8, 2022

Turcia: Un chinez care s-a pierdut într-o drumeție, a fost salvat

Un turist chinez care s-a pierdut într-o drumeție în provincia Antalya, de lângă Marea Mediterană a fost salvat de jandarmerie și de echipa națională de salvare medicală (UMKE), pe 25 martie, relatează Duvar English.

Jingyun Lan, în vârstă de treizeci de ani, s-a pierdut pe drumul turistic Lycian, care se întinde pe coastele Mediteranei și Egeei din Turcia.

După ce au ajuns la autoritățile locale, Lan a fost salvat de echipele de jandarmi și UMKE, care au purtat echipament individual de protecție (măști și mănuși) ca protecție împotriva pericolului de infectare cu coronavirus.

Deși s-a raportat că Lan este în stare de sănătate bună, el a fost dus, ca măsură de precauție,  la spital. 

Pănă în prezent, Turcia a înregistrat 9.217 de diagnosticați cu Covid19, iar 131 de persoana au murit în urmă infectării cu coronavirus.

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe...

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis

Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc.