sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia modifică condițiile pentru acordarea cetățeniei prin investiții

Turcia a anunţat noile condiții pentru acordarea cetățeniei prin investiții, conform Duvar English.

Pentru a dobândi cetăţenia turcă, străinii trebuie să investească valută străină, iar pentru a obține un pașaport turcesc, trebuie să investească cel puțin 500.000 de dolari în țară sau să cumperi un imobil în valoare de peste 250.000 de dolari.

Anterior, pentru a câștiga cetățenia turcă prin investiții, se putea investi în valută străină sau echivalentul în lire turcești. 

Valuta străină obținută din vânzarea proprietății către străini va fi vândută Băncii Centrale printr-o bancă locală și convertită în lire turcești.

În ciuda noii cerințe, valoarea monetară a investiției necesare nu s-a schimbat. Potrivit unui anexe la anunț, moneda străină va fi depusă în băncile turcești și trebuie păstrată în lire turcești în țară. Banii trebuie să rămână în țară minim trei ani.

Printre cei eligibili pentru cetățenie se numără cei care au făcut o investiție de cel puțin 500.000 de dolari în țară, cei care au cheltuit cel puțin 250.000 dolari pe proprietăți în Turcia și au păstrat acea proprietate timp de cel puțin trei ani.

Această decizie vine pe fondul unei crize economice din Turcia și al epuizării rezervelor Băncii Centrale. Potrivit Reuters, rezervele Băncii Centrale se situau în urmă cu o săptămână la cel mai scăzut nivel din 2002.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,