marți, aprilie 16, 2024

Turcia modifică condițiile pentru acordarea cetățeniei prin investiții

Turcia a anunţat noile condiții pentru acordarea cetățeniei prin investiții, conform Duvar English.

Pentru a dobândi cetăţenia turcă, străinii trebuie să investească valută străină, iar pentru a obține un pașaport turcesc, trebuie să investească cel puțin 500.000 de dolari în țară sau să cumperi un imobil în valoare de peste 250.000 de dolari.

Anterior, pentru a câștiga cetățenia turcă prin investiții, se putea investi în valută străină sau echivalentul în lire turcești. 

Valuta străină obținută din vânzarea proprietății către străini va fi vândută Băncii Centrale printr-o bancă locală și convertită în lire turcești.

În ciuda noii cerințe, valoarea monetară a investiției necesare nu s-a schimbat. Potrivit unui anexe la anunț, moneda străină va fi depusă în băncile turcești și trebuie păstrată în lire turcești în țară. Banii trebuie să rămână în țară minim trei ani.

Printre cei eligibili pentru cetățenie se numără cei care au făcut o investiție de cel puțin 500.000 de dolari în țară, cei care au cheltuit cel puțin 250.000 dolari pe proprietăți în Turcia și au păstrat acea proprietate timp de cel puțin trei ani.

Această decizie vine pe fondul unei crize economice din Turcia și al epuizării rezervelor Băncii Centrale. Potrivit Reuters, rezervele Băncii Centrale se situau în urmă cu o săptămână la cel mai scăzut nivel din 2002.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.