vineri, ianuarie 14, 2022

Turcia modifică condițiile pentru acordarea cetățeniei prin investiții

Turcia a anunţat noile condiții pentru acordarea cetățeniei prin investiții, conform Duvar English.

Pentru a dobândi cetăţenia turcă, străinii trebuie să investească valută străină, iar pentru a obține un pașaport turcesc, trebuie să investească cel puțin 500.000 de dolari în țară sau să cumperi un imobil în valoare de peste 250.000 de dolari.

Anterior, pentru a câștiga cetățenia turcă prin investiții, se putea investi în valută străină sau echivalentul în lire turcești. 

Valuta străină obținută din vânzarea proprietății către străini va fi vândută Băncii Centrale printr-o bancă locală și convertită în lire turcești.

În ciuda noii cerințe, valoarea monetară a investiției necesare nu s-a schimbat. Potrivit unui anexe la anunț, moneda străină va fi depusă în băncile turcești și trebuie păstrată în lire turcești în țară. Banii trebuie să rămână în țară minim trei ani.

Printre cei eligibili pentru cetățenie se numără cei care au făcut o investiție de cel puțin 500.000 de dolari în țară, cei care au cheltuit cel puțin 250.000 dolari pe proprietăți în Turcia și au păstrat acea proprietate timp de cel puțin trei ani.

Această decizie vine pe fondul unei crize economice din Turcia și al epuizării rezervelor Băncii Centrale. Potrivit Reuters, rezervele Băncii Centrale se situau în urmă cu o săptămână la cel mai scăzut nivel din 2002.

Turcia modifică condițiile pentru acordarea cetățeniei prin investiții

Turcia a anunţat noile condiții pentru acordarea cetățeniei prin investiții, conform Duvar English.Pentru a dobândi cetăţenia turcă, străinii...

Turcia: Sute de copiii închiși după gratii nu au acces la facilității de bază

Specialista susține că sugarii și copiii mici din închisori suferă de aceleași probleme ca și deținuții adulți.

De ce vor tinerii din Turcia să plece în străinătate?

Dacă tinerii din Turcia ar avea o lampă magică cu doar o singură dorință, mai mult de jumătate și-ar dori să poată să se stabilească în străinătate, din cauza tulburărilor prin care trece țara. 

Istanbulul devine epicentrul Omicron. Peste 61.000 de cazuri de COVID-19

Istanbulul devine epicentrul Omicron. Peste 61.000 de cazuri de COVID-19

Academician reținut pentru opiniile postat pe rețelele de socializare

Un academician și scriitor a fost reținut pentru scurt timp din cauza comentariilor sale pe rețelele sociale, în urma unei plângeri depuse...

Cazul unui scriitor turco-armean:„Este obligat să părăsească voluntar Grecia în termen de 15 zile. ”

Un tribunal grec a ordonat eliberarea unui scriitor turco-armean cu condiția ca acesta să părăsească țara în termen de două săptămâni, conform Ambasadei Armeniei de la Atena, citat de Turkish Minutes.

Tragic! Înmormântată după o lună. Și-a pierdut viața, în încercare de a fugi de regimul lui Erdogan

O femeie din Turcia a fost înmormântată în Grecia, după ce și-a pierdut viața la începutul lunii decembrie când încerca să scape, împreună cu soțul ei, de guvernul Erdogan,