duminică, septembrie 4, 2022

Turcia modifică condițiile pentru acordarea cetățeniei prin investiții

Turcia a anunţat noile condiții pentru acordarea cetățeniei prin investiții, conform Duvar English.

Pentru a dobândi cetăţenia turcă, străinii trebuie să investească valută străină, iar pentru a obține un pașaport turcesc, trebuie să investească cel puțin 500.000 de dolari în țară sau să cumperi un imobil în valoare de peste 250.000 de dolari.

Anterior, pentru a câștiga cetățenia turcă prin investiții, se putea investi în valută străină sau echivalentul în lire turcești. 

Valuta străină obținută din vânzarea proprietății către străini va fi vândută Băncii Centrale printr-o bancă locală și convertită în lire turcești.

În ciuda noii cerințe, valoarea monetară a investiției necesare nu s-a schimbat. Potrivit unui anexe la anunț, moneda străină va fi depusă în băncile turcești și trebuie păstrată în lire turcești în țară. Banii trebuie să rămână în țară minim trei ani.

Printre cei eligibili pentru cetățenie se numără cei care au făcut o investiție de cel puțin 500.000 de dolari în țară, cei care au cheltuit cel puțin 250.000 dolari pe proprietăți în Turcia și au păstrat acea proprietate timp de cel puțin trei ani.

Această decizie vine pe fondul unei crize economice din Turcia și al epuizării rezervelor Băncii Centrale. Potrivit Reuters, rezervele Băncii Centrale se situau în urmă cu o săptămână la cel mai scăzut nivel din 2002.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.