joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Mii de cetățeni au rămas în întuneric 4 zile, după ninsorile abundente

Mii de cetățeni din provincia centrală a Turciei au rămas fără electricitate de săptămâna trecută, după ce ninsorile abundente au cauzat întreruperi în rețeaua electrică, conform Duvar English.

Autoritățile nu au reușit să rezolve probleme timp de patru zile, în provincia centrală Isparta.

Ministrul Energiei, Fatih Dönmez și-a cerut scuze locuitorilor și a anunțat că echipele continuă să lucreze la liniile de transport electric și 20.000 de gospodării încă așteaptă să primească energie electrică.

„Zăpadă abundentă și viscol au cauzat daune grave infrastructurii energetice. Inițial 113.236 de utilizatori au rămas fără electricitate în provincie. Unitățile lucrează pe teren pentru a reda energie celor 20.000 de utilizatori rămași.Îți mulțumim pentru înțelegerea și răbdarea ta.Ne cerem scuze.”, a scris Dönmez, într-o postare pe Twitter, de pe 6 februarie.

Autoritățile au decis să interzică folosirea motocicletelor și scuterelor electrice de pe 3  februarie. De asemenea, conducerea anunțat că educația față în față în școli, întreruptă  timp de cinci zile în orașul cu 450.000 de locuitori, este preluată de pe 7 februarie.

Bătrân de 70 de ani găsit înghețat până la moarte în casa lui

Între timp, un bărbat în vârstă de 70 de ani, pe nume Ramazan Nazlı, a fost găsit mort în casa sa din Isparta, pe 6  februarie.  Trupul lui Nazlı a fost dus la morgă pentru o autopsie, dar mai multe rapoarte spun că și-a pierdut viața din cauza frigului. Trupul lui Nazlı a fost găsit după ce vecinii nu l-au putut vedea timp de câteva zile și au anunțat poliția. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.