luni, decembrie 5, 2022

Turcia: Mii de cetățeni au rămas în întuneric 4 zile, după ninsorile abundente

Mii de cetățeni din provincia centrală a Turciei au rămas fără electricitate de săptămâna trecută, după ce ninsorile abundente au cauzat întreruperi în rețeaua electrică, conform Duvar English.

Autoritățile nu au reușit să rezolve probleme timp de patru zile, în provincia centrală Isparta.

Ministrul Energiei, Fatih Dönmez și-a cerut scuze locuitorilor și a anunțat că echipele continuă să lucreze la liniile de transport electric și 20.000 de gospodării încă așteaptă să primească energie electrică.

„Zăpadă abundentă și viscol au cauzat daune grave infrastructurii energetice. Inițial 113.236 de utilizatori au rămas fără electricitate în provincie. Unitățile lucrează pe teren pentru a reda energie celor 20.000 de utilizatori rămași.Îți mulțumim pentru înțelegerea și răbdarea ta.Ne cerem scuze.”, a scris Dönmez, într-o postare pe Twitter, de pe 6 februarie.

Autoritățile au decis să interzică folosirea motocicletelor și scuterelor electrice de pe 3  februarie. De asemenea, conducerea anunțat că educația față în față în școli, întreruptă  timp de cinci zile în orașul cu 450.000 de locuitori, este preluată de pe 7 februarie.

Bătrân de 70 de ani găsit înghețat până la moarte în casa lui

Între timp, un bărbat în vârstă de 70 de ani, pe nume Ramazan Nazlı, a fost găsit mort în casa sa din Isparta, pe 6  februarie.  Trupul lui Nazlı a fost dus la morgă pentru o autopsie, dar mai multe rapoarte spun că și-a pierdut viața din cauza frigului. Trupul lui Nazlı a fost găsit după ce vecinii nu l-au putut vedea timp de câteva zile și au anunțat poliția. 

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.