luni, ianuarie 11, 2021

Turcia: Mamele cadeților deținuți care protestează, bătute și arestate de poliție

Poliția a intervenit în timpul protestelor mamelor studenților militari condamnați la închisoare pe viață, după lovitura de stat eşuată, scrie bianet. org

Mamele studeților au început să protesteze pașnic pe strada Sakarya, din Ankara,în fiecare miercuri, purtând haine cu poza copiilor, însă poliția a folosit violența pentru a opri manifestația.  

Nurdane Türedi, una dintre mame  a fost bătută în timpul intervenției poliției.

„Suntem oameni disperați. 30-40 de polițiști … ne-au înconjurat într-un minut. Au atacat într-o clipă. Mamele, bătrânii … Corpurile lor erau acoperite de răni și vânătăi. Au reținut mamele.” a declarat Türedi.

“Sunt familiile unora dintre cele 259 de tineri  care au fost studenți militari atunci când Forțelor Armate Turce (TAF) a încercat să pună la cale o lovitură de stat la 15 iulie 2016 .Studenții militari care  au primit condamnări pe viață.”, a adăugat femeia.

„Am încredințat copiii noștri statului. Nu i-am încredințat Mişcării Güleniste sau oricărei alte organizații. Copiii noștri au fost trimiși în închisoare în uniforme, nu-i lăsați să iasă în haine de înmormântare. Este problema noastră.”, a declarat aceasta.

Melek Çetinkaya, o altă mamă a unui militar a fost arestatată în timpul protestului de pe strada Sakarya. Femeia a povestit ce i s-a întâmplat.

„Am plecat de acasă în jurul orei 10, urma să merg pe strada Sakarya. În timp ce eram mă deplasam, m-au reținut pe mine și pe cei care erau cu mine. După ce ne-au ținut la secția de poliție câteva ore, ne-au eliberat. Și am mers imediat pe strada Sakarya, dar ne-au atacat și acolo.

„În mod normal, ne țineau câteva ore, apoi ne eliberau. Nu ne-au dat drumul, ne-au băgat într-o închisoare. Erau mame care  au leșinat acolo pentru că își aminteau  de copiii lor”, a declarat Çetinkaya.După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

Turcia: Prețurile la alimente au crescut cu 33%

Coșul de cumpărături a lui Aysel Gündoğdu, specializat în domeniul bancar și al asigurărilor, include ouă, brânză, ulei și paste.

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

COVID-19: Turcia ar putea elimina restricțiile pe 15 februarie

Membrul Necmi İlhan susține că numărul pacienților cu COVID-19 a înregistrat o scădere bruscă în ultima lună în urma măsurilor de prevenire impuse.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.