joi, septembrie 23, 2021

Turcia: Mamele cadeților deținuți care protestează, bătute și arestate de poliție

Poliția a intervenit în timpul protestelor mamelor studenților militari condamnați la închisoare pe viață, după lovitura de stat eşuată, scrie bianet. org

Mamele studeților au început să protesteze pașnic pe strada Sakarya, din Ankara,în fiecare miercuri, purtând haine cu poza copiilor, însă poliția a folosit violența pentru a opri manifestația.  

Nurdane Türedi, una dintre mame  a fost bătută în timpul intervenției poliției.

„Suntem oameni disperați. 30-40 de polițiști … ne-au înconjurat într-un minut. Au atacat într-o clipă. Mamele, bătrânii … Corpurile lor erau acoperite de răni și vânătăi. Au reținut mamele.” a declarat Türedi.

“Sunt familiile unora dintre cele 259 de tineri  care au fost studenți militari atunci când Forțelor Armate Turce (TAF) a încercat să pună la cale o lovitură de stat la 15 iulie 2016 .Studenții militari care  au primit condamnări pe viață.”, a adăugat femeia.

„Am încredințat copiii noștri statului. Nu i-am încredințat Mişcării Güleniste sau oricărei alte organizații. Copiii noștri au fost trimiși în închisoare în uniforme, nu-i lăsați să iasă în haine de înmormântare. Este problema noastră.”, a declarat aceasta.

Melek Çetinkaya, o altă mamă a unui militar a fost arestatată în timpul protestului de pe strada Sakarya. Femeia a povestit ce i s-a întâmplat.

„Am plecat de acasă în jurul orei 10, urma să merg pe strada Sakarya. În timp ce eram mă deplasam, m-au reținut pe mine și pe cei care erau cu mine. După ce ne-au ținut la secția de poliție câteva ore, ne-au eliberat. Și am mers imediat pe strada Sakarya, dar ne-au atacat și acolo.

„În mod normal, ne țineau câteva ore, apoi ne eliberau. Nu ne-au dat drumul, ne-au băgat într-o închisoare. Erau mame care  au leșinat acolo pentru că își aminteau  de copiii lor”, a declarat Çetinkaya.Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție