luni, iunie 14, 2021

Turcia: Mamele cadeților deținuți care protestează, bătute și arestate de poliție

Poliția a intervenit în timpul protestelor mamelor studenților militari condamnați la închisoare pe viață, după lovitura de stat eşuată, scrie bianet. org

Mamele studeților au început să protesteze pașnic pe strada Sakarya, din Ankara,în fiecare miercuri, purtând haine cu poza copiilor, însă poliția a folosit violența pentru a opri manifestația.  

Nurdane Türedi, una dintre mame  a fost bătută în timpul intervenției poliției.

„Suntem oameni disperați. 30-40 de polițiști … ne-au înconjurat într-un minut. Au atacat într-o clipă. Mamele, bătrânii … Corpurile lor erau acoperite de răni și vânătăi. Au reținut mamele.” a declarat Türedi.

“Sunt familiile unora dintre cele 259 de tineri  care au fost studenți militari atunci când Forțelor Armate Turce (TAF) a încercat să pună la cale o lovitură de stat la 15 iulie 2016 .Studenții militari care  au primit condamnări pe viață.”, a adăugat femeia.

„Am încredințat copiii noștri statului. Nu i-am încredințat Mişcării Güleniste sau oricărei alte organizații. Copiii noștri au fost trimiși în închisoare în uniforme, nu-i lăsați să iasă în haine de înmormântare. Este problema noastră.”, a declarat aceasta.

Melek Çetinkaya, o altă mamă a unui militar a fost arestatată în timpul protestului de pe strada Sakarya. Femeia a povestit ce i s-a întâmplat.

„Am plecat de acasă în jurul orei 10, urma să merg pe strada Sakarya. În timp ce eram mă deplasam, m-au reținut pe mine și pe cei care erau cu mine. După ce ne-au ținut la secția de poliție câteva ore, ne-au eliberat. Și am mers imediat pe strada Sakarya, dar ne-au atacat și acolo.

„În mod normal, ne țineau câteva ore, apoi ne eliberau. Nu ne-au dat drumul, ne-au băgat într-o închisoare. Erau mame care  au leșinat acolo pentru că își aminteau  de copiii lor”, a declarat Çetinkaya.Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni...

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

Liderul mafiei lovește cu noi declarații:Ministrul Soylu a protejat un magnat anchetat

Liderul mafiei lovește cu noi declarații:Ministrul Soylu a protejat un magnat anchetat

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani