15.7 C
București
duminică, septembrie 27, 2020

Deținuta care și-a pierdut bebelușul, acum e pe cale să facă pneumonie

Hanife Çiftçi, deținuta care a pierdut sarcina în închisoare în luna a doua, în urma unei viroze puternice este pe punctul de a face pneumonie. În cameră sunt 17 persoane, iar femeia doarme pe jos. Çiftçi așteaptă să poată merge la infirmerie, acest lucru fiind permis numai o zi pe lună. 

Cu toate că există o lege privind eliberarea deținutelor gravide și bolnave, acestea  sunt torturate cu bună știință. Hanife Çiftçi (36 de ani), a fost arestată și trimisă la închisoarea de Tip T din Osmaniye, pe 27 iunie 2019. Aceasta era însărcinată în două luni, iar pe 29 iulie 2019, din cauza condițiilor închisorii a pierdut sarcina. De atunci, bolnavă fiind în urma avortului, doarme pe jos pe betonul rece, confruntăndu-se acum cu probleme grave de sănătate.

Hanife Çiftçi, deținuta care a pierdut sarcina în închisoare în luna a doua, este grav bolnavă și este pe punctul de a face pneumonie.

De trei săptămâni depune cereri

„Soția mea doarme pe jos pentru că nu este loc în celulă. Din cauza dormitului pe beton a răcit și la plămâni, tusește, are amigdalele inflamate. Este foarte bolnavă. Nu mai are mult și face pneumonie. Are tensiunea mare. Are dureri de mâini și picioare. De trei săptămâni scrie zilnic cereri către infirmerie, în fiecare zi se roagă de gardieni, dar nimănui nu-i pasă. Și eu abia ieri am aflat situația.” a spus Salih Çiftçi, soțul lui Hanife Cifci. P

Prima audiere va fi pe 2 octombrie

Salih Çiftçi a mai amintit că soția are probleme cu tensiune și are alergie la praf, dacă simte fum tușește fără contenire și când răcește tremură, iar fără perfuzii nu-și revine. El spune că Penitenciarul Osmaniye este exact în zona industrială a orașului, iar până seara praful industrial pătrunde în tot penitenciarul.

Prima audiere a lui Hanife Çiftçi, care a fost arestat pentru presupuse legături cu o organizație, va fi la 2 octombrie 2019, la Înalta Curte Penală Nr.2 Osmaniye. Conform Codului Penal  cu nr 5275, femeile însărcinate nu pot fi reținute, arestate și condamnate, iar pedeapsa lor se amână timp de șase luni de la naștere. Cu toate acestea, acestă lege nu se aplică femeilor arestate în timpul  perioadei de după puci.Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,