joi, decembrie 31, 2020

Deținuta care și-a pierdut bebelușul, acum e pe cale să facă pneumonie

Hanife Çiftçi, deținuta care a pierdut sarcina în închisoare în luna a doua, în urma unei viroze puternice este pe punctul de a face pneumonie. În cameră sunt 17 persoane, iar femeia doarme pe jos. Çiftçi așteaptă să poată merge la infirmerie, acest lucru fiind permis numai o zi pe lună. 

Cu toate că există o lege privind eliberarea deținutelor gravide și bolnave, acestea  sunt torturate cu bună știință. Hanife Çiftçi (36 de ani), a fost arestată și trimisă la închisoarea de Tip T din Osmaniye, pe 27 iunie 2019. Aceasta era însărcinată în două luni, iar pe 29 iulie 2019, din cauza condițiilor închisorii a pierdut sarcina. De atunci, bolnavă fiind în urma avortului, doarme pe jos pe betonul rece, confruntăndu-se acum cu probleme grave de sănătate.

Hanife Çiftçi, deținuta care a pierdut sarcina în închisoare în luna a doua, este grav bolnavă și este pe punctul de a face pneumonie.

De trei săptămâni depune cereri

„Soția mea doarme pe jos pentru că nu este loc în celulă. Din cauza dormitului pe beton a răcit și la plămâni, tusește, are amigdalele inflamate. Este foarte bolnavă. Nu mai are mult și face pneumonie. Are tensiunea mare. Are dureri de mâini și picioare. De trei săptămâni scrie zilnic cereri către infirmerie, în fiecare zi se roagă de gardieni, dar nimănui nu-i pasă. Și eu abia ieri am aflat situația.” a spus Salih Çiftçi, soțul lui Hanife Cifci. P

Prima audiere va fi pe 2 octombrie

Salih Çiftçi a mai amintit că soția are probleme cu tensiune și are alergie la praf, dacă simte fum tușește fără contenire și când răcește tremură, iar fără perfuzii nu-și revine. El spune că Penitenciarul Osmaniye este exact în zona industrială a orașului, iar până seara praful industrial pătrunde în tot penitenciarul.

Prima audiere a lui Hanife Çiftçi, care a fost arestat pentru presupuse legături cu o organizație, va fi la 2 octombrie 2019, la Înalta Curte Penală Nr.2 Osmaniye. Conform Codului Penal  cu nr 5275, femeile însărcinate nu pot fi reținute, arestate și condamnate, iar pedeapsa lor se amână timp de șase luni de la naștere. Cu toate acestea, acestă lege nu se aplică femeilor arestate în timpul  perioadei de după puci.Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.