vineri, ianuarie 8, 2021

7 cetățeni turci au murit într-o barcă în încercarea de a migra în Grecia

Șapte persoane au murit după ce barca în care erau transportați s-a răsturnat, vineri, dimineață în nord-estul Mării Egee, a informat Agenția de știri, Atena-Macedonia.

Un scafandru a scos cinci cadavre care au fost identificate ca fiind trei copii și două femei. Vineri dimineață, autoritățile au descoperit cadavrul unui bebeluș și ale unui copil de 4 ani. Rămășițele lor vor fi transferate în portul Chios.

Potrivit autorităților, toți pasagerii erau cetățeni turci, care am fost concediați prin decret din posturile la stat pentru presupusa apartanență la Mișcarea Gulen.

Doisprezece persoane au fost salvate: cinci bărbați, trei femei, trei copii sub șase ani și un copil de 12 ani din marea de la nordul insulelor Oinousses. Autoritățile au crezut inițial că sunt în căutarea a patru migranți dispăruți, dar mai târziu salvatorii au anuțat autorităților că alte cinci persoane se aflau în barca de plastic.

Conform presei din Grecia, cetățenii de pe barcă sunt persoane educate, care încercau să scape de regimul lui Erdogan. Printre supraviețuitori, există doi judecători din vârful societății turcești. Numele persoanelor dispărute sunt deocamdată păstrate confidențiale și vor fi anunțate azi după-amiază.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.