18.6 C
București
sâmbătă, septembrie 26, 2020

7 cetățeni turci au murit într-o barcă în încercarea de a migra în Grecia

Șapte persoane au murit după ce barca în care erau transportați s-a răsturnat, vineri, dimineață în nord-estul Mării Egee, a informat Agenția de știri, Atena-Macedonia.

Un scafandru a scos cinci cadavre care au fost identificate ca fiind trei copii și două femei. Vineri dimineață, autoritățile au descoperit cadavrul unui bebeluș și ale unui copil de 4 ani. Rămășițele lor vor fi transferate în portul Chios.

Potrivit autorităților, toți pasagerii erau cetățeni turci, care am fost concediați prin decret din posturile la stat pentru presupusa apartanență la Mișcarea Gulen.

Doisprezece persoane au fost salvate: cinci bărbați, trei femei, trei copii sub șase ani și un copil de 12 ani din marea de la nordul insulelor Oinousses. Autoritățile au crezut inițial că sunt în căutarea a patru migranți dispăruți, dar mai târziu salvatorii au anuțat autorităților că alte cinci persoane se aflau în barca de plastic.

Conform presei din Grecia, cetățenii de pe barcă sunt persoane educate, care încercau să scape de regimul lui Erdogan. Printre supraviețuitori, există doi judecători din vârful societății turcești. Numele persoanelor dispărute sunt deocamdată păstrate confidențiale și vor fi anunțate azi după-amiază.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...