joi, aprilie 25, 2024

Turcia: Dezvăluiri referitoare la patru cetățeni turci răpiți

Turcia a dezvăluit unde se află patru oameni răpiți  ca răspuns la întrebările adresate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit lui Sumeyye Yilmaz, soția unei cetățean răpit și încă dispărut.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare de Sumeyye Yilmaz, urmat de o convorbire din 6 septembrie a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) solicită informațiidin partea Ankarei cu privire la presupusa răpire a soțului lui Sumeyye Yilmaz. Aceasta a cerut autorităților să dezvăluie unde se află soțul ei, pentru a „salva fața Turciei”, în videoclip.

Centrul pentru Drepturile Omului din Ankara Bar Association a lansat raportul în urma unei cereri formulate de Yilmaz, în care  aceasta afirmă că poliția nu a îndeplinit cerințele de bază ale anchetei referitoare la cazul răpirii.Raportul sugerează că există motive puternice de a crede că a fost răpit de agenții statului și a fost torturat.

„Există motive puternice de a crede că Mustafa Yilmaz a dispărut în circumstanțe care îi amenință viața”, conform raportului.

Patru din cele șase persoane răpite în Ankara, în februarie trecut, au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Cu toate acestea, nu există nici o informație relevată despre locul și starea lui Gokhan Turkmen și Mustafa Yilmaz. Familiile și martorii oculari susțin că răpitorii erau agenți de stat.



CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org