28.3 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Turcia: Dezvăluiri referitoare la patru cetățeni turci răpiți

Turcia a dezvăluit unde se află patru oameni răpiți  ca răspuns la întrebările adresate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit lui Sumeyye Yilmaz, soția unei cetățean răpit și încă dispărut.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare de Sumeyye Yilmaz, urmat de o convorbire din 6 septembrie a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) solicită informațiidin partea Ankarei cu privire la presupusa răpire a soțului lui Sumeyye Yilmaz. Aceasta a cerut autorităților să dezvăluie unde se află soțul ei, pentru a „salva fața Turciei”, în videoclip.

Centrul pentru Drepturile Omului din Ankara Bar Association a lansat raportul în urma unei cereri formulate de Yilmaz, în care  aceasta afirmă că poliția nu a îndeplinit cerințele de bază ale anchetei referitoare la cazul răpirii.Raportul sugerează că există motive puternice de a crede că a fost răpit de agenții statului și a fost torturat.

„Există motive puternice de a crede că Mustafa Yilmaz a dispărut în circumstanțe care îi amenință viața”, conform raportului.

Patru din cele șase persoane răpite în Ankara, în februarie trecut, au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Cu toate acestea, nu există nici o informație relevată despre locul și starea lui Gokhan Turkmen și Mustafa Yilmaz. Familiile și martorii oculari susțin că răpitorii erau agenți de stat.Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.