vineri, ianuarie 8, 2021

Turcia: Dezvăluiri referitoare la patru cetățeni turci răpiți

Turcia a dezvăluit unde se află patru oameni răpiți  ca răspuns la întrebările adresate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit lui Sumeyye Yilmaz, soția unei cetățean răpit și încă dispărut.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare de Sumeyye Yilmaz, urmat de o convorbire din 6 septembrie a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) solicită informațiidin partea Ankarei cu privire la presupusa răpire a soțului lui Sumeyye Yilmaz. Aceasta a cerut autorităților să dezvăluie unde se află soțul ei, pentru a „salva fața Turciei”, în videoclip.

Centrul pentru Drepturile Omului din Ankara Bar Association a lansat raportul în urma unei cereri formulate de Yilmaz, în care  aceasta afirmă că poliția nu a îndeplinit cerințele de bază ale anchetei referitoare la cazul răpirii.Raportul sugerează că există motive puternice de a crede că a fost răpit de agenții statului și a fost torturat.

„Există motive puternice de a crede că Mustafa Yilmaz a dispărut în circumstanțe care îi amenință viața”, conform raportului.

Patru din cele șase persoane răpite în Ankara, în februarie trecut, au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Cu toate acestea, nu există nici o informație relevată despre locul și starea lui Gokhan Turkmen și Mustafa Yilmaz. Familiile și martorii oculari susțin că răpitorii erau agenți de stat.Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.