duminică, iunie 23, 2024

Turcia. Mama lui Yusuf, copilul care a murit de cancer osos, a fost închisă după gratii

Mama lui Yusuf Kerim Sayın, care a murit de cancer osos săptămâna trecută, a fost închisă după gratii, conform presei turcești.

Gülten Sayın și soțul ei Süleyman Sayın au fost opriți de poliție în timp ce călătoreau cu mașina în provincia nordică Sakarya, la o săptămâna de la moartea fiului lor.

Potrivit soțul ei, Gülten Sayın a fost dusă la o secție de poliție și a fost transportată ulterior la închisoarea Sakarya Ferizli.

Ca răspuns la postarea lui Süleyman Sayın, mulți oameni și-au exprimat tristețea că mama a fost reținută atât de curând după moartea fiului ei.

Lege pentru mamele cu copii bolnavi

Mama îndoliată a executat anterior o pedeapsă de șase ani și trei luni, fiind condamnată pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen, pentru că lucra într-un cămin studențesc care a fost ulterior închis.

Sentința i-a fost amânată pentru a putea fi alături de fiul ei, în timp ce acesta se lupta cu sarcomul lui Ewing, unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer osos.

Yusuf Kerim a devenit un simbol pentru activiștii care au militat pentru eliberarea mamelor cu copii grav bolnavi.

Campaniile publice au condus la o legislație care permite amânarea pedepselor pentru femeile ai căror copii suferă de boală. Legea a fost adoptată în aprilie și a dus la eliberarea lui Gülten Sayın.

În prezent, nu există date despre numărul copiilor bolnavi ale căror mame sunt în închisoare. Mai mulți copii au murit de boli necruțătoare în timp ce părinții lor erau încarcerați sub acuzații de terorism.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman turc Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.