sâmbătă, decembrie 2, 2023

Turcia. Mama lui Yusuf, copilul care a murit de cancer osos, a fost închisă după gratii

Mama lui Yusuf Kerim Sayın, care a murit de cancer osos săptămâna trecută, a fost închisă după gratii, conform presei turcești.

Gülten Sayın și soțul ei Süleyman Sayın au fost opriți de poliție în timp ce călătoreau cu mașina în provincia nordică Sakarya, la o săptămâna de la moartea fiului lor.

Potrivit soțul ei, Gülten Sayın a fost dusă la o secție de poliție și a fost transportată ulterior la închisoarea Sakarya Ferizli.

Ca răspuns la postarea lui Süleyman Sayın, mulți oameni și-au exprimat tristețea că mama a fost reținută atât de curând după moartea fiului ei.

Lege pentru mamele cu copii bolnavi

Mama îndoliată a executat anterior o pedeapsă de șase ani și trei luni, fiind condamnată pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen, pentru că lucra într-un cămin studențesc care a fost ulterior închis.

Sentința i-a fost amânată pentru a putea fi alături de fiul ei, în timp ce acesta se lupta cu sarcomul lui Ewing, unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer osos.

Yusuf Kerim a devenit un simbol pentru activiștii care au militat pentru eliberarea mamelor cu copii grav bolnavi.

Campaniile publice au condus la o legislație care permite amânarea pedepselor pentru femeile ai căror copii suferă de boală. Legea a fost adoptată în aprilie și a dus la eliberarea lui Gülten Sayın.

În prezent, nu există date despre numărul copiilor bolnavi ale căror mame sunt în închisoare. Mai mulți copii au murit de boli necruțătoare în timp ce părinții lor erau încarcerați sub acuzații de terorism.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman turc Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade