joi, noiembrie 30, 2023

Criză în Hatay! Fără apă potabilă la 8 luni după cutremurele devastatoare

Apa de la robinet din Hatay, una dintre zonele cele mai afectate zone în cutremurele din februarie, este încă nesigură de băut, conform Stockholm Center for Freedom.

Analiza, realizată în comun de Asociația Medicală Turcă (TTB), filiala Hatay a Sindicatului Lucrătorilor din Sănătate și Servicii Sociale din Turcia (SES) și Camera Medicală Hatay, a arătat că doar două dintre probele de apă de la robinet prelevate din 28 de locații din Hatay erau sigur de băut.

Raportul asupra analizei spunea ca 26 dintre probe conțin bacterii care pot duce la boli ale stomacului si intestinale.

„Majoritatea probelor de apă colectate au arătat prezența E. Coli, un număr semnificativ de probe indicând creșterea concomitentă atât a E. Coli, cât și a bacteriilor coliforme”, se spune în raport.

Raportul a făcut un apel pentru distribuirea gratuită a apei îmbuteliată, care este necesară pentru rezidenți până când apa de la robinet devine potabilă. De asemenea, amintește că dezinfecția de către instituțiile publice este obligatorie pentru a se asigura că apa nepotabilă poate fi folosită în alte scopuri.

Cutremurele cu magnitudinea 7,8 și 7,5 au afectat 11 provincii din sudul și sud-estul Turciei în februarie. Peste 50.000 de oameni au murit și milioane de oameni au rămas fără adăpost.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.