duminică, iunie 23, 2024

Criză în Hatay! Fără apă potabilă la 8 luni după cutremurele devastatoare

Apa de la robinet din Hatay, una dintre zonele cele mai afectate zone în cutremurele din februarie, este încă nesigură de băut, conform Stockholm Center for Freedom.

Analiza, realizată în comun de Asociația Medicală Turcă (TTB), filiala Hatay a Sindicatului Lucrătorilor din Sănătate și Servicii Sociale din Turcia (SES) și Camera Medicală Hatay, a arătat că doar două dintre probele de apă de la robinet prelevate din 28 de locații din Hatay erau sigur de băut.

Raportul asupra analizei spunea ca 26 dintre probe conțin bacterii care pot duce la boli ale stomacului si intestinale.

„Majoritatea probelor de apă colectate au arătat prezența E. Coli, un număr semnificativ de probe indicând creșterea concomitentă atât a E. Coli, cât și a bacteriilor coliforme”, se spune în raport.

Raportul a făcut un apel pentru distribuirea gratuită a apei îmbuteliată, care este necesară pentru rezidenți până când apa de la robinet devine potabilă. De asemenea, amintește că dezinfecția de către instituțiile publice este obligatorie pentru a se asigura că apa nepotabilă poate fi folosită în alte scopuri.

Cutremurele cu magnitudinea 7,8 și 7,5 au afectat 11 provincii din sudul și sud-estul Turciei în februarie. Peste 50.000 de oameni au murit și milioane de oameni au rămas fără adăpost.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.