joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Mai mult de 13.000 de minori au fost căsătoriți

Un total de 13.740 de copii au fost căsătoriți în Turcia în 2020, iar 95% dintre ei sunt fete, conform unui raport al municipalității metropolitane din Istanbul, citat de Duvar English.

De ziua naționale a copiilor din Turcia, primăria a publicat un raport despre situația minorilor care sunt căsătoriți forțat.

Conform raportului, din cei 22,7 milioane de copii din Turcia, 17% dintre ei locuiesc la Istanbul, ceea ce înseamnă  3,9 milioane.

Astfel, doar în Istanbul, 807 de copii cu vârste cuprinse între 16-17 ani au fost căsătoriți anul trecut.

În 2020, Partidul pentru Justiție și Dezvoltare (AKP) aflat la guvernare a pregătit chiar un proiect de lege „căsătorește-te cu violatorul tău” care urmărea să permită bărbaților acuzați de relații sexuale cu fete să evite pedeapsa dacă se căsătoresc cu victimele lor. Urmând ca AKP să retragă proiectul după ce stârnit critici.

Vârsta legală a căsătoriei în Turcia este de 18 sau 17 ani cu acordul părinților. În circumstanțe despre care se spune că sunt „excepționale”, minorii se pot căsători la 16 ani, sub rezerva aprobării instanței.

Cu toate acestea, se crede că prevalența căsătoriilor copiilor este chiar mai mare decât cea arătată de statistici, datorită majorității căsătoriilor copiilor care au loc în sfera căsătoriilor religioase neoficiale și, prin urmare, nu sunt înregistrate.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.