miercuri, aprilie 28, 2021

Turcia: Mai mult de 13.000 de minori au fost căsătoriți

Un total de 13.740 de copii au fost căsătoriți în Turcia în 2020, iar 95% dintre ei sunt fete, conform unui raport al municipalității metropolitane din Istanbul, citat de Duvar English.

De ziua naționale a copiilor din Turcia, primăria a publicat un raport despre situația minorilor care sunt căsătoriți forțat.

Conform raportului, din cei 22,7 milioane de copii din Turcia, 17% dintre ei locuiesc la Istanbul, ceea ce înseamnă  3,9 milioane.

Astfel, doar în Istanbul, 807 de copii cu vârste cuprinse între 16-17 ani au fost căsătoriți anul trecut.

În 2020, Partidul pentru Justiție și Dezvoltare (AKP) aflat la guvernare a pregătit chiar un proiect de lege „căsătorește-te cu violatorul tău” care urmărea să permită bărbaților acuzați de relații sexuale cu fete să evite pedeapsa dacă se căsătoresc cu victimele lor. Urmând ca AKP să retragă proiectul după ce stârnit critici.

Vârsta legală a căsătoriei în Turcia este de 18 sau 17 ani cu acordul părinților. În circumstanțe despre care se spune că sunt „excepționale”, minorii se pot căsători la 16 ani, sub rezerva aprobării instanței.

Cu toate acestea, se crede că prevalența căsătoriilor copiilor este chiar mai mare decât cea arătată de statistici, datorită majorității căsătoriilor copiilor care au loc în sfera căsătoriilor religioase neoficiale și, prin urmare, nu sunt înregistrate.

PEN Internațional cere Turciei eliberarea scriitoarei de origine kurd, condamnată de terorism pentru scrierile sale

PEN Internațional a făcut apel către autoritățile turce pentru a opri anchetarea scriitoarei de origine kurdă, care este acuzată pentru presupuse legături cu organizație terorism pentru scrieriile sale în limba kurdă,

COVID-19:Turcia anunță închiderea completă în perioada 29 aprilie-17 mai

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia va implementa o închidere totală din 29 aprilie până pe 17 mai, pe fondul pandemiei COVID-19, conform Duvar English.

Conferință: PEN România alături de scriitorii turci aflați după gratii

PEN România și Departamentul de Literatură Comparată al Facultății de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai au organizat la inițiativa Ruxandrei Cesereanu o conferință despre scriitorii turci aflați după gratii, intitulată ”PEN și tradiția solidarității. Scriitorii turci din închisori”

O femeie, care luptă pentru dreptate după ce fiul și soțul au fost uciși, se află în spital infectată cu COVID-19

Misra Oz care a devenit cunoscută pe rețelele de socializare după ce a încercat să facă dreptate după moartea fiului și soțului, luptă acum pentru viața ei împotriva COVID-19 într-un spital din districtul Kadıköy, din Istanbul.

Turcia: Mai mult de 13.000 de minori au fost căsătoriți

Un total de 13.740 de copii au fost căsătoriți în Turcia în 2020, iar 95% dintre ei sunt fete, conform unui raport...

Un brutar turc oferă pâine gratuit oricărei persoane care are nevoie în luna Ramadan

Seçkin Dikmen, care deține o brutărie în regiunea Evere din Bruxelles, a început mai întâi să practice askıda ekmek, ceea ce înseamnă agățarea pâinii, acum trei ani, cu ajutorul filantropilor.