marți, decembrie 6, 2022

Turcia: Mai mult de 13.000 de minori au fost căsătoriți

Un total de 13.740 de copii au fost căsătoriți în Turcia în 2020, iar 95% dintre ei sunt fete, conform unui raport al municipalității metropolitane din Istanbul, citat de Duvar English.

De ziua naționale a copiilor din Turcia, primăria a publicat un raport despre situația minorilor care sunt căsătoriți forțat.

Conform raportului, din cei 22,7 milioane de copii din Turcia, 17% dintre ei locuiesc la Istanbul, ceea ce înseamnă  3,9 milioane.

Astfel, doar în Istanbul, 807 de copii cu vârste cuprinse între 16-17 ani au fost căsătoriți anul trecut.

În 2020, Partidul pentru Justiție și Dezvoltare (AKP) aflat la guvernare a pregătit chiar un proiect de lege „căsătorește-te cu violatorul tău” care urmărea să permită bărbaților acuzați de relații sexuale cu fete să evite pedeapsa dacă se căsătoresc cu victimele lor. Urmând ca AKP să retragă proiectul după ce stârnit critici.

Vârsta legală a căsătoriei în Turcia este de 18 sau 17 ani cu acordul părinților. În circumstanțe despre care se spune că sunt „excepționale”, minorii se pot căsători la 16 ani, sub rezerva aprobării instanței.

Cu toate acestea, se crede că prevalența căsătoriilor copiilor este chiar mai mare decât cea arătată de statistici, datorită majorității căsătoriilor copiilor care au loc în sfera căsătoriilor religioase neoficiale și, prin urmare, nu sunt înregistrate.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.