duminică, aprilie 10, 2022

COVID-19:Turcia anunță închiderea completă în perioada 29 aprilie-17 mai

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia va implementa o închidere totală din 29 aprilie până pe 17 mai, pe fondul pandemiei COVID-19, conform Duvar English.

Erdoğan a anunțat noile măsuri pentru lupta COVID-19, vor intra în vigoare la ora 19:00, pe 29 aprilie și se va încheia la 5 dimineața, pe 17 mai.

De asemenea, toate călătoriile interurbane vor avea nevoie de aprobarea autorităților și toate școlile vor fi închise. Cetățenii vor trebui să rămână acasă, cu excepția cumpărăturilor esențiale și a tratamentului medical urgent. Supermarketurile cu lanțuri vor fi închise duminică, conform noilor reglementări.

Ministerul Sănătății a confirmat pe 26 aprilie, 37.312 cazuri noi de COVID-19, inclusiv 2.716 pacienți simptomatici.

De la începutul pandemiei, Turcia a avut 4,6 milioane de pacienți infectați cu COVID-19, inclusiv 38.711 decese.

Pe 14 ianuarie, Turcia a început o campanie masivă de vaccinare COVID-19, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății, împreună cu oficiali de top, pentru a încuraja încrederea publicului în vaccinuri.

Până în prezent, Turcia a administrat peste 21,52 milioane vaccinuri. Peste 13,33 milioane de persoane au primit primele doze, în timp ce 8,18 milioane au fost complet vaccinate.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.