vineri, decembrie 2, 2022

COVID-19:Turcia anunță închiderea completă în perioada 29 aprilie-17 mai

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia va implementa o închidere totală din 29 aprilie până pe 17 mai, pe fondul pandemiei COVID-19, conform Duvar English.

Erdoğan a anunțat noile măsuri pentru lupta COVID-19, vor intra în vigoare la ora 19:00, pe 29 aprilie și se va încheia la 5 dimineața, pe 17 mai.

De asemenea, toate călătoriile interurbane vor avea nevoie de aprobarea autorităților și toate școlile vor fi închise. Cetățenii vor trebui să rămână acasă, cu excepția cumpărăturilor esențiale și a tratamentului medical urgent. Supermarketurile cu lanțuri vor fi închise duminică, conform noilor reglementări.

Ministerul Sănătății a confirmat pe 26 aprilie, 37.312 cazuri noi de COVID-19, inclusiv 2.716 pacienți simptomatici.

De la începutul pandemiei, Turcia a avut 4,6 milioane de pacienți infectați cu COVID-19, inclusiv 38.711 decese.

Pe 14 ianuarie, Turcia a început o campanie masivă de vaccinare COVID-19, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății, împreună cu oficiali de top, pentru a încuraja încrederea publicului în vaccinuri.

Până în prezent, Turcia a administrat peste 21,52 milioane vaccinuri. Peste 13,33 milioane de persoane au primit primele doze, în timp ce 8,18 milioane au fost complet vaccinate.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...