luni, mai 10, 2021

COVID-19:Turcia anunță închiderea completă în perioada 29 aprilie-17 mai

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia va implementa o închidere totală din 29 aprilie până pe 17 mai, pe fondul pandemiei COVID-19, conform Duvar English.

Erdoğan a anunțat noile măsuri pentru lupta COVID-19, vor intra în vigoare la ora 19:00, pe 29 aprilie și se va încheia la 5 dimineața, pe 17 mai.

De asemenea, toate călătoriile interurbane vor avea nevoie de aprobarea autorităților și toate școlile vor fi închise. Cetățenii vor trebui să rămână acasă, cu excepția cumpărăturilor esențiale și a tratamentului medical urgent. Supermarketurile cu lanțuri vor fi închise duminică, conform noilor reglementări.

Ministerul Sănătății a confirmat pe 26 aprilie, 37.312 cazuri noi de COVID-19, inclusiv 2.716 pacienți simptomatici.

De la începutul pandemiei, Turcia a avut 4,6 milioane de pacienți infectați cu COVID-19, inclusiv 38.711 decese.

Pe 14 ianuarie, Turcia a început o campanie masivă de vaccinare COVID-19, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății, împreună cu oficiali de top, pentru a încuraja încrederea publicului în vaccinuri.

Până în prezent, Turcia a administrat peste 21,52 milioane vaccinuri. Peste 13,33 milioane de persoane au primit primele doze, în timp ce 8,18 milioane au fost complet vaccinate.

Doi tinere reținute după un video pe TikTok pentru că ar fi „insultat pașaportul turcesc”

În declarația lor față de procuror, K.Ö. a spus că nu intenționează să insulte valoarea pașaportului turc, ele au postat videoclipul doar pentru distracție, deoarece oamenii nu pot călători din cauza pandemiei coronavirusului.

COVID-19: Drepturile omului sunt încălcate pentru mai bine de 1.500 de copii din închisorile turcești

Pentru mai bine de 1.500 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care se află după gratii, drepturile omului...

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.