luni, ianuarie 18, 2021

Turcia: Lucrătorii din domeniul sănătății vor începe să primească vaccinul împotriva COVID-19

Lucrătorii din domeniul sănătății din Turcia vor primi un vaccin contra COVID-19, produs în China, începând cu 11 decembrie, relatează Ahval.News.

Ministrul sănătății a anunțat, marți, că vaccinul va fi administrat gratuit, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății din decembrie.

„În decembrie, vom fi obținut cel puțin 10 milioane, dar cel mai probabil în jur de 20 de milioane din vaccinul Sinovac”, a Fahrettin Koca.

Turcia se află în prezent în studiile de fază 3 ale vaccinului chinez COVID-19, pe lucrători din domeniul sănătății cu risc ridicat și voluntari cu risc mediu. Potrivit oficialilor țării, nu au fost raportate efecte secundare majore.

Ankara a semnat un contract pentru a cumpăra 50 de milioane de doze de vaccin de la Sinovac Biotech din China și și-a arătat interesul pentru achiziționarea vaccinului Pfizer și BioNTech.

Între timp, Ministerul Sănătății din Turcia a raportat marți 30.110 cazuri noi și 190 de decese în ultimele 24 de ore. Aceste cifre plasează țara printre cei cu cele mai mari infecții zilnice noi, alături de  Brazilia și Statele Unite.

Turcia a întârziat cu campania de vaccinare, dar a recuperat cu peste 500.000 de vaccinați în 24 de ore

Turcia a lansat campania de vaccinare abia pe 14 ianuarie, dar a recuperat cu 520.393 de vaccinați în primele 24 de ore.

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia au observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Un turc acuzat că a spionat pentru Erdoğan a fost expulzat din Austria

Un turc acuzat de spionaj în numele unui stat străin, care a susținut că i s-a ordonat asasinarea politicienilor austrieci, a fost...

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei,