joi, aprilie 14, 2022

Turcia: Lucrătorii din domeniul sănătății vor începe să primească vaccinul împotriva COVID-19

Lucrătorii din domeniul sănătății din Turcia vor primi un vaccin contra COVID-19, produs în China, începând cu 11 decembrie, relatează Ahval.News.

Ministrul sănătății a anunțat, marți, că vaccinul va fi administrat gratuit, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății din decembrie.

„În decembrie, vom fi obținut cel puțin 10 milioane, dar cel mai probabil în jur de 20 de milioane din vaccinul Sinovac”, a Fahrettin Koca.

Turcia se află în prezent în studiile de fază 3 ale vaccinului chinez COVID-19, pe lucrători din domeniul sănătății cu risc ridicat și voluntari cu risc mediu. Potrivit oficialilor țării, nu au fost raportate efecte secundare majore.

Ankara a semnat un contract pentru a cumpăra 50 de milioane de doze de vaccin de la Sinovac Biotech din China și și-a arătat interesul pentru achiziționarea vaccinului Pfizer și BioNTech.

Între timp, Ministerul Sănătății din Turcia a raportat marți 30.110 cazuri noi și 190 de decese în ultimele 24 de ore. Aceste cifre plasează țara printre cei cu cele mai mari infecții zilnice noi, alături de  Brazilia și Statele Unite.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut