miercuri, ianuarie 6, 2021

Turcia: Bebeluș testat pozitiv cu COVID-19 a murit pe holurile spitalului

Un bebeluș de 18 luni infectat cu COVID-19 a murit în urma unei lungi așteptări pentru a fi admis într- o unitate de terapie intensivă la un spital din orașul Batman, din sud-estul Turciei, relatează Duvar English.

Mătușa lui  Safiye Akdağ a povestit că bebelușul a fost dus la spital de trei ori, cu febră și probleme respiratorii, dar trimis acasă de fiecare dată după administrarea medicamentelor.

În timpul celei de  a patra vizite la camera de urgență, pe 25 noiembrie, când a fost efectuată tomografia, bebelușul a fost diagnosticat cu coronavirus. Chiar și după diagnostic, bebelușul a fost obligat să aștepte opt ore. 

Copilul a fost în cele din urmă transportat la un spital privat, unde și-a pierdut viața.

Spitalul neagă acuzațiile

Direcția provincială de sănătate Batman a respins afirmațiile cum că copilul a murit din cauza indisponibilității la o unitate de terapie intensivă Batman.

„Pacientul nostru a fost transferat la o terapie intensivă într-un spital privat, însoțit de un medic pediatru. În ciuda tuturor intervențiilor și tratamentelor medicale din cele trei zile care au urmat, pacientul nu a putut fi salvat.” a susținut reprezentanții spitalului.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.