luni, ianuarie 18, 2021

Medicamente false pentru COVID-19 circulă în Turcia

O companie farmaceutică din California a tras un semnal de alarmă asupra medicamentelor care pretind că sunt pentru COVID-19, relatează Gazete Duvar.

Într-un comunicat de presă, compania  Gilead a declarat că a detectat pe piața turcească medicamente care pretind că includ ingredientul activ al Remdesivir, care costă mii de lire.

„Am fost informați despre cel mai probabil droguri ilegale care pretind că includ Remdesivir care intră în țară și sunt vândute pe pe piața neagră”, se menționează în comunicat.

Medicamentul Remdesivir din Galaad se numește Veklury, dar nu a fost încă autorizat sau aprobat de Ministerul Sănătății din Turcia și, prin urmare, nu este vândut pe piață.

„Singura sursă disponibilă de Remdesivir în Turcia sunt probele donate Ministerului Sănătății”, conform comunicatului.

Gilead a spus că speră că toți lucrătorii din domeniul sănătății vor urma instrucțiunile profesionale cu privire la medicamentele fără licență care nu au fost furnizate de companie.

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Un turc acuzat că a spionat pentru Erdoğan a fost expulzat din Austria

Un turc acuzat de spionaj în numele unui stat străin, care a susținut că i s-a ordonat asasinarea politicienilor austrieci, a fost...

Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia au observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

Turcia a întârziat cu campania de vaccinare, dar a recuperat cu peste 500.000 de vaccinați în 24 de ore

Turcia a lansat campania de vaccinare abia pe 14 ianuarie, dar a recuperat cu 520.393 de vaccinați în primele 24 de ore.

Închisorile pline de jurnaliști.Erdogan:“ Nu vom renunța niciodată la libertatea presei”

Într-o declarație publicată de Direcția Prezidențială a Comunicațiilor, Erdoğan a afirmat că susține libertatea presei de Ziua Națională a Jurnaliștilor.