joi, aprilie 7, 2022

Medicamente false pentru COVID-19 circulă în Turcia

O companie farmaceutică din California a tras un semnal de alarmă asupra medicamentelor care pretind că sunt pentru COVID-19, relatează Gazete Duvar.

Într-un comunicat de presă, compania  Gilead a declarat că a detectat pe piața turcească medicamente care pretind că includ ingredientul activ al Remdesivir, care costă mii de lire.

„Am fost informați despre cel mai probabil droguri ilegale care pretind că includ Remdesivir care intră în țară și sunt vândute pe pe piața neagră”, se menționează în comunicat.

Medicamentul Remdesivir din Galaad se numește Veklury, dar nu a fost încă autorizat sau aprobat de Ministerul Sănătății din Turcia și, prin urmare, nu este vândut pe piață.

„Singura sursă disponibilă de Remdesivir în Turcia sunt probele donate Ministerului Sănătății”, conform comunicatului.

Gilead a spus că speră că toți lucrătorii din domeniul sănătății vor urma instrucțiunile profesionale cu privire la medicamentele fără licență care nu au fost furnizate de companie.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.