sâmbătă, septembrie 25, 2021

Erdogan: ”Lipsa controlului digitalizării duce la fascism”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a avertizat împotriva „pericolelor digitalizării necontrolate care provoacă o nedreptate mai mare”, conform Gazete Duvar.

Erdoğan a făcut declarații despre controlul digitalizării, pe 1 decembrie, la deschiderea celui de-al patrulea Forum Mondial TRT, desfășurat online.

„Dacă digitalizarea este o zonă fără control, deschisă arbitrariului și în afara legii, acest lucru ar putea duce la fascism.O zonă complet necontrolată este generată în numele libertății nelimitate, ducând la noi victime. ” a afirmat Erdogan, susținând că utilizarea în creștere a platformelor de socializare din ultimii ani a dus la „probleme grave”.

Potrivit lui Erdoğan, victimele nu pot găsi o autoritate care să le audă plângerile și nici un canal legal care să le caute drepturile.

Legea privind rețelele de socializare.

Turcia a abordat această problemă printr-o nouă lege privind rețelele sociale adoptată în iulie. Erdoğan a menționat că proiectul de lege are ca scop „protejarea în special a copiilor, care sunt mai vulnerabili decât adulții”.

Noua reglementare a rețelelor de socializare a Turciei a intrat în vigoare pe 1 octombrie, pe fondul unor critici intense asupra cenzurii, aducând un șir de restricții pentru companiile de socializare, inclusiv cerința de a deschide birouri în Turcia și reducerea la jumătate a lățimii lor de bandă în cazul în care nu respectă restricțiile.

Legislația impune ca platformele de socializare cu peste un milion de utilizatori să numească reprezentanți în Turcia, plasându-i în mod eficient sub jurisdicția turcă.

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia