vineri, februarie 23, 2024

Turcia în doliu! Legenda cinematografiei s-a stins din viață

Una dintre legendele ale cinematografiei turcești s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, conform BBC.

Cüneyt Arkin, care a fost tratat într-un spital privat din Istanbul, a murit în această dimineață.

„Valorosul actor al cinematografiei turcești, Cüneyt Arkın, a murit la Spitalul Liv, unde a venit cu ambulanța din cauza unui stop cardiac, în ciuda tuturor eforturilor de a-l resuscita. Suntem întristat de pierderea actorului gigant al cinematografiei turcești. Transmitem condoleanțe familiei și tuturor fanilor lui Cüneyt Arkın.”, a transmis spitalul.

Fahrettin Cüreklibatır, mai cunoscut sub numele de scenă Cüneyt Arkın, a fost un actor de film, regizor, producător și artist marțial turc.

După ce a jucat în aproximativ 300 de filme și seriale TV, este considerat unul dintre cei mai importanți actori turci din toate timpurile.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.