vineri, iunie 9, 2023

Turcia în doliu! Legenda cinematografiei s-a stins din viață

Una dintre legendele ale cinematografiei turcești s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, conform BBC.

Cüneyt Arkin, care a fost tratat într-un spital privat din Istanbul, a murit în această dimineață.

„Valorosul actor al cinematografiei turcești, Cüneyt Arkın, a murit la Spitalul Liv, unde a venit cu ambulanța din cauza unui stop cardiac, în ciuda tuturor eforturilor de a-l resuscita. Suntem întristat de pierderea actorului gigant al cinematografiei turcești. Transmitem condoleanțe familiei și tuturor fanilor lui Cüneyt Arkın.”, a transmis spitalul.

Fahrettin Cüreklibatır, mai cunoscut sub numele de scenă Cüneyt Arkın, a fost un actor de film, regizor, producător și artist marțial turc.

După ce a jucat în aproximativ 300 de filme și seriale TV, este considerat unul dintre cei mai importanți actori turci din toate timpurile.

Kılıçdaroğlu a respins cererea lui İmamoğlu de a iniția schimbarea în cadrul partidului

Renumitul jurnalist İsmail Saymaz a declarat că primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu i-a cerut principalului lider al Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, să fie un pionier al schimbării în cadrul partidului, dar Kılıçdaroğlu a respins această cerere.

Noul cabinet al lui Erdogan. Un pas către democrație? „Cu profesioniști, în loc de clovni”

Cabinetul lui Erdogan a fost considerat de mulți observatori, jurnaliști și utilizatori ai rețelelor sociale ca fiind o manevră strategică a lui Erdoğan de a-și îmbunătăți imaginea, prezentându-se ca fiind „democrați”.

Lira turcească a scăzut la nivel record, în ciuda numirii noului Ministru de Finanțe

Lira Turciei a scăzut luni cu aproape 1% în tranzacțiile și a atins un nou record, conform Reuters. Lira...

Mircea Lucescu, pe agenda lui Fenerbahçe. A luat decizia!

Fenerbahçe, care și-a început căutarea unui nou antrenor, i-a făcut o ofertă lui Mircea Lucescu. Însă, acesta a decis să rămână la Dynamo Kiev. Selecționerul român are contract cu clubul până în 2024.

25 la sută, limita de creștere a chiriilor: 400 de mii de case sunt goale în Istanbul

Consultanții imobiliari mai raportează că în Istanbul există 400 de mii de „case fantomă”, conform calculelor lor bazate pe facturile de apă.

Lira turcească a scăzut la un nou nivel record

Erdoğan și-a anunțat noul cabinet în weekend și l-a numit Ministru de Finanțe pe Mehmet Șimşek, un fost vicepremier care este bine privit de investitorii străini. Şimşek a spus ulterior că politica economică trebuie să revină la un teren „raţional”.