joi, martie 28, 2024

Compania minieră de aur confirmă o scurgere de cianură în estul Turciei

O companie turcă de extracție a aurului a confirmat informații despre o scurgere de cianură în provincia estică Erzincan, după ce subiectul a ajuns viral pe rețelele de socializare, conform Ahval News.

Anagold Mining Inc. a spus că știrile din mass-media cu privire la cantitatea de scurgeri au fost exagerate, în timp ce a negat afirmațiile conform cărora scurgerea ar fi afectat râul Eufrat.

Compania a spus că este adevărată că 8 kilograme de apă a fost infestată cu cianură, însă afirmațiile despre tone de apă care au afectat Eufratul au fost „complet incorecte”

Ministerul Turciei Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice a anunțat sâmbătă că a trimis echipe de inspecție de mediu în regiune pentru a investiga situația.

Echipele nu au detectat nicio scurgere în râu și au curățat zona deversarii, a declarat ministerul într-o postare pe Twitter.

Funcționând în regiune din 2009, Anagold Madencilik a fost investigat pentru acuzații de poluare a mediului.

Anagold a primit cea mai mare sancțiune financiară de 16,4 milioane de lire (991.000 de dolari), în timp ce un proces a fost intentat la Procuratura Generală.

Știrile despre scurgere au început pe 21 iunie, cu afirmația că o țeavă care transporta cianură s-a rupt seara târziu, dar nu a fost descoperită decât la primele ore ale dimineții, ceea ce a făcut ca 20 de tone de apă infectată cu cianură să se scurgă într-un pârâu din apropiere înainte de a fuziona în râul Eufrat.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).