marți, decembrie 6, 2022

Compania minieră de aur confirmă o scurgere de cianură în estul Turciei

O companie turcă de extracție a aurului a confirmat informații despre o scurgere de cianură în provincia estică Erzincan, după ce subiectul a ajuns viral pe rețelele de socializare, conform Ahval News.

Anagold Mining Inc. a spus că știrile din mass-media cu privire la cantitatea de scurgeri au fost exagerate, în timp ce a negat afirmațiile conform cărora scurgerea ar fi afectat râul Eufrat.

Compania a spus că este adevărată că 8 kilograme de apă a fost infestată cu cianură, însă afirmațiile despre tone de apă care au afectat Eufratul au fost „complet incorecte”

Ministerul Turciei Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice a anunțat sâmbătă că a trimis echipe de inspecție de mediu în regiune pentru a investiga situația.

Echipele nu au detectat nicio scurgere în râu și au curățat zona deversarii, a declarat ministerul într-o postare pe Twitter.

Funcționând în regiune din 2009, Anagold Madencilik a fost investigat pentru acuzații de poluare a mediului.

Anagold a primit cea mai mare sancțiune financiară de 16,4 milioane de lire (991.000 de dolari), în timp ce un proces a fost intentat la Procuratura Generală.

Știrile despre scurgere au început pe 21 iunie, cu afirmația că o țeavă care transporta cianură s-a rupt seara târziu, dar nu a fost descoperită decât la primele ore ale dimineții, ceea ce a făcut ca 20 de tone de apă infectată cu cianură să se scurgă într-un pârâu din apropiere înainte de a fuziona în râul Eufrat.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.