miercuri, iunie 29, 2022

Compania minieră de aur confirmă o scurgere de cianură în estul Turciei

O companie turcă de extracție a aurului a confirmat informații despre o scurgere de cianură în provincia estică Erzincan, după ce subiectul a ajuns viral pe rețelele de socializare, conform Ahval News.

Anagold Mining Inc. a spus că știrile din mass-media cu privire la cantitatea de scurgeri au fost exagerate, în timp ce a negat afirmațiile conform cărora scurgerea ar fi afectat râul Eufrat.

Compania a spus că este adevărată că 8 kilograme de apă a fost infestată cu cianură, însă afirmațiile despre tone de apă care au afectat Eufratul au fost „complet incorecte”

Ministerul Turciei Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice a anunțat sâmbătă că a trimis echipe de inspecție de mediu în regiune pentru a investiga situația.

Echipele nu au detectat nicio scurgere în râu și au curățat zona deversarii, a declarat ministerul într-o postare pe Twitter.

Funcționând în regiune din 2009, Anagold Madencilik a fost investigat pentru acuzații de poluare a mediului.

Anagold a primit cea mai mare sancțiune financiară de 16,4 milioane de lire (991.000 de dolari), în timp ce un proces a fost intentat la Procuratura Generală.

Știrile despre scurgere au început pe 21 iunie, cu afirmația că o țeavă care transporta cianură s-a rupt seara târziu, dar nu a fost descoperită decât la primele ore ale dimineții, ceea ce a făcut ca 20 de tone de apă infectată cu cianură să se scurgă într-un pârâu din apropiere înainte de a fuziona în râul Eufrat.

Criza economică din Turcia: 70% dintre turci nu-și permit o vacanță

Aproximativ 70% dintre cetățenii turci au declarat că nu au planuri de vacanță din cauza problemelor financiare, potrivit unui sondaj recent, citat...

Protestatarii au mers 6 kilometri cărând 10 litri de apă, pentru a atrage atenția asupra apei potabile

Aproximativ 40 de persoane au cărat bidoane de 10 litrie pe o distanță de șase kilometri, pentru a atrage atenția asupra problemei...

Cazul cutremurător al uciderii lui Khashoggi: Mâna lungă a lui Erdogan face victime în justiție

Legăturile dintre Ankara și Riad s-au înrăutățit în 2018, când cazul lui Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume. Jurnalistul a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Compania minieră de aur confirmă o scurgere de cianură în estul Turciei

Anagold Mining Inc. a spus că știrile din mass-media cu privire la cantitatea de scurgeri au fost exagerate, în timp ce a negat afirmațiile conform cărora scurgerea ar fi afectat râul Eufrat.

Proteste masive în Strasbourg: CEDO, opriți nedreptatea în Turcia!/Munca în ritm de melc costă vieți în Turcia!

Sute de protestatari s-au adunat, vineri, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor în Turcia.

Turcia în doliu! Legenda cinematografiei s-a stins din viață

Turcia în doliu! Legenda cinematografiei s-a stins din viață

Marmaris: Aproximativ 4.500 de hectare de teren au ars în incendiile forestiere

Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost transformate în scrum în timpul incendiilor care au durat cinci zile în Marmaris, din...

Ankara: „A fi negru este o crimă?”. Poliția pune presiuni pe antreprenorii imigranți 

Proprietarul restaurantului s-a confruntat cu diverse opresiuni de la deschiderea sa în 2019. În mai anul trecut, poliția i-a cerut managerului să-i dea jos panoul. Cu sprijinul activiștilor și al platformelor democratice, un nou panou a fost amplasat peste ușa restaurantului.