joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Femeia care a trăit în perioada a trei sultani și 12 președinți împlinește 120 de ani

O femeie din provincia nordică Amasya, care a trăit în perioada a trei sultani și 12 președinți aniversează cea de-a 120 aniversare alături de familia sa, relatează DHA.

Șeker Aslan, care locuiește împreună cu fiica sa, Serap Yüksel și nepoții în Amasya și are 5 copii și 12 nepoți, a primit o petrecere surpriză de către nepoții săi cu ocazia împlinirii a 119 ani. După ce a suflat lumânările de pe tort, Yüksel a făcut și o fotografie ca amintire cu familia sa.

„Slavă Domnului, nici măcar nu m-am îmbolnăvit. Nici măcar nu am avut coronavirus. Știu pe toți președinții: Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, îi știu pe toți.”, a spus femeia.

Fiica-sa a vorbit a povestit că sănătatea mamei sale se datorează dietei sale sănătoase bazate pe produse bio.

„Mama a împlinit 120 ani, îi place să cânte și să se roagă mult. Mama mea are boala Alzheimer de 7 ani și de atunci stăm împreună. Acum 6 luni, cei 2 copii ai mei, soțu și cu mine am avut coronavirus. Am făcut imediat testul mamei și a fost negativ. Mama mea a mâncat foarte bine și totul natural, nu a mâncat fast-food. Și-a făcut propriul iaurt. Bea unt, miere, iaurt, ayran mult și iubește ouăle fierte.” a povestit  Serap Yüksel.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.