luni, aprilie 11, 2022

Istanbul: O femeie a devenit medic la 74 de ani

O pensionară obținut diploma de la Facultatea de Medicină Cerrahpașa a Universității din Istanbul la vârsta de 74 de ani, conform Hurriyet Daily News.

Nimet Suner Torun, care a trebuit să renunțe la educația sa după ce s-a căsătorit, a absolvit medicina la vârsta de 30 iunie.

„A deveni medic a fost visul meu din copilărie. Odată ce te hotărăști cu privire la ceva, urmează succesul ”, a subliniat femeia.

 Torun a urmat prima oară facultatea în 1964, dar s-a căsătorit când era la al treilea an de studii.Datorită slujbei soțului ei, au trebuit să se mute din Istanbul și au petrecut ceva timp în provinciile anatoliene, din cauza căreia a trebuit să-și întrerupă educația.

„Când ne-am întors la Istanbul, am aflat că am fost expulzată de la universitate, deoarece nu am participat la nicio lecție”, a menționat acesta.

După ce a lucrat ca angajată a băncii timp de peste trei decenii a ieșit la pensie ca să aibă grijă de nepoți. Cu toate acestea, faptul că nu putea deveni medic întotdeauna a deranjat-o.

Când a auzit știrile la televizor că studenții bătrâni care au renunțat și-au putut continua educația la facultatea de medicină a universității, s-a grăbit să se înscrie în programul de doctorat.

„Ceilalți studenți au fost șocați să mă vadă. Chiar și profesorii au crezut că sunt academician la universitate. Vreau să servesc oamenii din provinciile anatoliene. Eu sunt pregătită pentru munca. Voi merge oriunde îmi va trimite statul. ”, a spus femeia.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.