joi, aprilie 7, 2022

Un serial turcesc pune în pericol viețile jurnaliștilor

Utilizarea cardurilor internaționale de presă IFJ (IPC) de către agenți militari sub acoperire care se prezintă ca jurnaliști într-un serial turcesc a fost condamnată pentru că ar putea pune în pericol viața jurnaliștilor, conform ifj.com

Sindicatele din Turcia și Irak au condamnat o scenă din serialul TV, Teskilat, susținând că a pus în pericol toți jurnaliștii de bună-credință din regiune.

IPC este un instrument vital pentru jurnaliștii profesioniști pentru a facilita accesul și a oferi un grad mai mare de siguranță și protecție. Dramele de acest fel riscă să arunce suspiciune asupra deținătorilor unei astfel de cărți și, prin urmare, le pot pune în pericol. Îi îndemnăm pe toți producătorii de programe să înțeleagă posibilele consecințe grave pentru colegii lor din mass-media ale unei astfel de utilizări a cardurilor de presă ”, au condamnat sindicatele din Turcia și Irak.

În serial, doi agenți de securitate turci sub acoperire sunt opriți la un punct de control care intră în nordul Irakului și își arată cardurile de presă, susținând că sunt jurnaliști. Cardurile sunt replici ale IPC emise de IFJ, cea mai veche și mai recunoscută acreditare media din lume pentru profesioniști.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii