miercuri, decembrie 6, 2023

Un serial turcesc pune în pericol viețile jurnaliștilor

Utilizarea cardurilor internaționale de presă IFJ (IPC) de către agenți militari sub acoperire care se prezintă ca jurnaliști într-un serial turcesc a fost condamnată pentru că ar putea pune în pericol viața jurnaliștilor, conform ifj.com

Sindicatele din Turcia și Irak au condamnat o scenă din serialul TV, Teskilat, susținând că a pus în pericol toți jurnaliștii de bună-credință din regiune.

IPC este un instrument vital pentru jurnaliștii profesioniști pentru a facilita accesul și a oferi un grad mai mare de siguranță și protecție. Dramele de acest fel riscă să arunce suspiciune asupra deținătorilor unei astfel de cărți și, prin urmare, le pot pune în pericol. Îi îndemnăm pe toți producătorii de programe să înțeleagă posibilele consecințe grave pentru colegii lor din mass-media ale unei astfel de utilizări a cardurilor de presă ”, au condamnat sindicatele din Turcia și Irak.

În serial, doi agenți de securitate turci sub acoperire sunt opriți la un punct de control care intră în nordul Irakului și își arată cardurile de presă, susținând că sunt jurnaliști. Cardurile sunt replici ale IPC emise de IFJ, cea mai veche și mai recunoscută acreditare media din lume pentru profesioniști.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade