luni, aprilie 15, 2024

Turcia: Deținut în vârstă de 73 de ani, diagnosticat cu cancer a murit la mai puțin de 2 luni de la eliberare

Un bărbat în vârstă de 73 de ani, a cărui pedeapsă a fost amânată cu 6 luni după ce a fost diagnosticată cu cancer în închisoare, a murit la mai puțin de după 2 luni de la eliberare, conform Kronos.

Ehettin Kaynar a fost eliberat din închisoarea de tip Karabük T pe 2 septembrie și a pe 30 octombrie, la Spitalul de Stat Iğdır.

Ehettin Kaynar, care a fost arestat în 2015 pentru că a fost membru al „Comisiei de Justiție” a Partidului Democrat Popular (HDP) din provincia estică Iğdır, a fost eliberat în 2017. Kaynar a fost arestat din nou în aprilie 2021, în urma unei condamnării pe viață.

Kaynar, care avea multe boli grave, cum ar fi ateroscleroza, hipertensiune arterială, prostată, osteoporoză, reumatism, boli de piele și diabet, a fost, a fost diagnosticat și cu cancer în stadiul 4. Kaynar a slăbit 60 de kilograme într-un an.

În cele din urmă, Kaynar, care a fost deținut în închisoarea Karabük, a fost eliberat după ce Institutul de Medicină Legală (ATK) a raportat că nu poate rămâne în închisoare.

Politicienii din opoziție și activiștii pentru drepturile omului a criticat dur Institutul de Medicină Legală, susținând deținuții sunt eliberați când deja este este prea târziu.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..