marți, aprilie 16, 2024

Turcia: Demolări în ciuda faptului că animalele de companie încă sunt prinse sub dărâmături

Demolările clădirilor care au fost grav avariate după cutremurele din 6 februarie, au început în ciudat faptului că încă sunt animale de companie aflate în clădire, conform Bianet.org

Autoritățile au dispus, pe 21 februarie, demolarea complexele rezidențiale din centrul orașului din sud-estul oraşului Diyarbakır.

Municipalitatea a început eforturile de salvare pentru cel puțin 14 animale prinse în clădiri. Eforturile au eșuat deoarece o macara așteptată nu a ajuns la fața locului.

„Macaraua nu a venit”

Alper Yalçın, activist pentru drepturile animalelor, care a fost la fața locului în această dimineață, a declarat că autoritățile nu au anulat ordinul de demolare, în ciuda tuturor eforturilor.

„Un terasament a mers în spatele complexului. Demolarea a început acum. Singurul lucru de care aveam nevoie era o macara cu coș și nu a mai venit de aseară. Echipele de căutare și salvare de aici spun că au o autoritate limitată.”, afirmă activistul.

Situația a fost de asemenea discutată pe larg pe rețelele de socializare, oamenii cerând municipalității și guvernatorului să ia măsuri.

Unul dintre complexele rezidențiale au fost demolate în ciuda faptului că 12 pisici, un câine și o pasăre erau încă în viață.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.