miercuri, martie 27, 2024

Turcia: Demolări în ciuda faptului că animalele de companie încă sunt prinse sub dărâmături

Demolările clădirilor care au fost grav avariate după cutremurele din 6 februarie, au început în ciudat faptului că încă sunt animale de companie aflate în clădire, conform Bianet.org

Autoritățile au dispus, pe 21 februarie, demolarea complexele rezidențiale din centrul orașului din sud-estul oraşului Diyarbakır.

Municipalitatea a început eforturile de salvare pentru cel puțin 14 animale prinse în clădiri. Eforturile au eșuat deoarece o macara așteptată nu a ajuns la fața locului.

„Macaraua nu a venit”

Alper Yalçın, activist pentru drepturile animalelor, care a fost la fața locului în această dimineață, a declarat că autoritățile nu au anulat ordinul de demolare, în ciuda tuturor eforturilor.

„Un terasament a mers în spatele complexului. Demolarea a început acum. Singurul lucru de care aveam nevoie era o macara cu coș și nu a mai venit de aseară. Echipele de căutare și salvare de aici spun că au o autoritate limitată.”, afirmă activistul.

Situația a fost de asemenea discutată pe larg pe rețelele de socializare, oamenii cerând municipalității și guvernatorului să ia măsuri.

Unul dintre complexele rezidențiale au fost demolate în ciuda faptului că 12 pisici, un câine și o pasăre erau încă în viață.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

CEDO acuză Turcia pentru arestarea preventivă a reporterului Zaman după lovitură de stat

Curtea de la Strasbourg și-a anunțat, marți, hotărârile privind cazul lui Ayşenur Parıldak, în vârstă de 34 de ani, constatând încălcările a două legi: articolului 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolului 10 (libertatea de exprimare) din cauza dovezilor insuficiente pentru arestarea și durata excesivă a arestării sale preventive.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.