joi, martie 23, 2023

Turcia: Demolări în ciuda faptului că animalele de companie încă sunt prinse sub dărâmături

Demolările clădirilor care au fost grav avariate după cutremurele din 6 februarie, au început în ciudat faptului că încă sunt animale de companie aflate în clădire, conform Bianet.org

Autoritățile au dispus, pe 21 februarie, demolarea complexele rezidențiale din centrul orașului din sud-estul oraşului Diyarbakır.

Municipalitatea a început eforturile de salvare pentru cel puțin 14 animale prinse în clădiri. Eforturile au eșuat deoarece o macara așteptată nu a ajuns la fața locului.

„Macaraua nu a venit”

Alper Yalçın, activist pentru drepturile animalelor, care a fost la fața locului în această dimineață, a declarat că autoritățile nu au anulat ordinul de demolare, în ciuda tuturor eforturilor.

„Un terasament a mers în spatele complexului. Demolarea a început acum. Singurul lucru de care aveam nevoie era o macara cu coș și nu a mai venit de aseară. Echipele de căutare și salvare de aici spun că au o autoritate limitată.”, afirmă activistul.

Situația a fost de asemenea discutată pe larg pe rețelele de socializare, oamenii cerând municipalității și guvernatorului să ia măsuri.

Unul dintre complexele rezidențiale au fost demolate în ciuda faptului că 12 pisici, un câine și o pasăre erau încă în viață.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.