luni, decembrie 11, 2023

Avertisment! Istanbulul va fi lovit de un cutremur major în următorii 7 ani

Specialiștii au declarat că probabilitatea ca Istanbul să fie lovit de un cutremur cu magnitudinea peste 7,0 este de 64 la sută, conform Gazete Duvar.

Doğan Kalafat, director al Centrului Regional de Urmărire a Cutremurelor-Tsunami al Observatorului Kandilli, a tras un semnal de alarmă asupra posibilității unui cutremur în Istanbul și asupra unui nou cutremur „în regiunea de mijloc a liniei din Anatolia de Nord”. 

„Pericolul este cunoscut. Aceasta este o linie care trece prin Marea Marmara. Această linie va produce un cutremur de peste 7,0. Analizele statistice arată că acest cutremur se va întâmpla cu o probabilitate de 64% până în 2030, 75% până în 2050, 95% până în 2090″, explică specialistul.

Comentariile lui Kalafat au venit în urma cutremurele din Kahramanmaraş, care au provocat noi îngrijorări cu privire la siguranţa structurilor din Istanbul. 

Experții avertizează de ani de zile despre un cutremur major care va afecta megaorașul în viitorul apropiat. 

Conform unui studiu realizat de Observatorul Kandili, din 2020, Istanbulul este în pericolul unui cutremur semnificativ, deoarece se află pe două linii majore de avarie și are o istorie de cutremure puternice.

250.000 de clădiri ar putea fi distruse complet în cazul unui eveniment seismic cu o magnitudine peste 7,5 pe scara Richter. Cel puțin una din trei clădiri din Istanbul nu ar rezista la un cutremur masiv.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Regizoarea de film, cenzurată de guvernul lui Erdogan, premiată pentru documentarul despre victimele puciului eșuat

Regizoarea de film, cenzurată de guvernul lui Erdogan, premiată pentru documentarul despre victimele puciului eșuat

Turcia: Autoritățile cer ștergerea postărilor care dezvăluie comerțul fiului fostului premier cu Israelul

FreeWeb Turkey a raportat, joi, că un tribunal din Ankara i-a ordonat lui Metin Cihan să-și ștergă toate Tweet-urile despre Yildirim și fiul său, Erkam. 

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.