vineri, martie 24, 2023

Ape din partea ONU! 356.000 de gravide care au supraviețuit cutremurelor au nevoie de asistență medicală


Un total de 356.000 de femei însărcinate din Turcia și Siria afectate de cutremure devastatoare din 6 februarie au nevoie urgent de acces la serviciile de sănătate, potrivit unui comunicat al Fondului ONU pentru Populație (UNFPA), citat de Stockholm Center for Freedom.

Potrivit UNFPA, 226.000 de femei însărcinate trăiesc în provinciile turcești afectate de cutremure, în timp ce 130.000 se află în nordul Siriei.

„În mijlocul tuturor devastărilor din Siria și Turcia, femeile și fetele afectate de cutremure trebuie să fie în siguranță și protejate și să poată avea acces la îngrijiri de sănătate reproductivă de calitate atunci când au nevoie. Aceste servicii salvează vieți.”, a spus directorul executiv al UNFPA, Natalie Kanem.

ONU: Finanțare de un miliard de dolari

ONU a lansat joi un apel de finanțare de un miliard de dolari pentru a sprijini milioane de oameni din Turcia.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat mai devreme într-o declarație că fondurile vor oferi ajutor umanitar timp de trei luni pentru 5,2 milioane de oameni.

Banii „ar permite organizațiilor de ajutor să crească rapid sprijinul vital”, inclusiv în domeniile securității alimentare, protecției, educației, apei și adăposturilor.

UNFPA este agenția ONU pentru sănătatea sexuală și reproductivă. Organizația a fost creată în 1969, în același an în care Adunarea Generală a ONU a declarat „părinții au dreptul exclusiv de a stabili în mod liber și responsabil numărul și distanța dintre copiii lor”.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.