vineri, martie 29, 2024

Ape din partea ONU! 356.000 de gravide care au supraviețuit cutremurelor au nevoie de asistență medicală


Un total de 356.000 de femei însărcinate din Turcia și Siria afectate de cutremure devastatoare din 6 februarie au nevoie urgent de acces la serviciile de sănătate, potrivit unui comunicat al Fondului ONU pentru Populație (UNFPA), citat de Stockholm Center for Freedom.

Potrivit UNFPA, 226.000 de femei însărcinate trăiesc în provinciile turcești afectate de cutremure, în timp ce 130.000 se află în nordul Siriei.

„În mijlocul tuturor devastărilor din Siria și Turcia, femeile și fetele afectate de cutremure trebuie să fie în siguranță și protejate și să poată avea acces la îngrijiri de sănătate reproductivă de calitate atunci când au nevoie. Aceste servicii salvează vieți.”, a spus directorul executiv al UNFPA, Natalie Kanem.

ONU: Finanțare de un miliard de dolari

ONU a lansat joi un apel de finanțare de un miliard de dolari pentru a sprijini milioane de oameni din Turcia.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat mai devreme într-o declarație că fondurile vor oferi ajutor umanitar timp de trei luni pentru 5,2 milioane de oameni.

Banii „ar permite organizațiilor de ajutor să crească rapid sprijinul vital”, inclusiv în domeniile securității alimentare, protecției, educației, apei și adăposturilor.

UNFPA este agenția ONU pentru sănătatea sexuală și reproductivă. Organizația a fost creată în 1969, în același an în care Adunarea Generală a ONU a declarat „părinții au dreptul exclusiv de a stabili în mod liber și responsabil numărul și distanța dintre copiii lor”.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.