luni, martie 25, 2024

Turcia: Consiliul Suprem de Radio și Televiziune supraveghează Netflix și alte organizații media

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a început oficial să supravegheze Netflix și multe alte organizații media, scrie bianet.org

Regulamentul a fost publicat în Monitorul Oficial pe 1 august, iar perioada acordată radiodifuzorilor online pentru a obține licențe de la RTÜK în conformitate cu regulamentul a expirat pe 1 septembrie. Astfel, RTÜK a început să controleze emisiunile online din 2 septembrie.

Președintele RTÜK, Ebubekir Șanin a declarat pe Twitter că platformele online Netflix, BluTV și PuhuTV au solicitat licența. Șanin a subliniat că aproximativ 600 de organizații, inclusiv Turkcell, Vodafone, Digiturk și Tivibu au aplicat la RTÜK.

În temeiul regulamentului publicat în Monitorul Oficial la 1 august 2019, platformele de difuzare a internetului din Turcia trebuie să solicite licențe RTÜK în termen de o lună de la intrarea în vigoare a regulamentului. Deși data cererii pentru aceste licențe a rămas în urmă, RTÜK nu a făcut nici un anunț oficial.

Conform regulamentului intrat în vigoare, radiodifuzorii nu vor mai putea furniza aceste servicii fără a obține o licență de la RTÜK. Taxele de licență vor fi de 10 mii lire (~ 1,7 dolari SUA) pentru radiodifuziune și 100 mii lire pentru emisiuni TV și platforme la cerere.

De asemenea, organizațiile de radiodifuziune vor fi taxate cu 100 de mii de lire pe an. Conform regulamentului, editorii care vor acorda în fiecare an 5 la mie din veniturile lor anuale RTÜK vor trebui să elimine conținutul pe care RTÜK nu îl consideră adecvat din cataloagele lor. Aceste platforme de difuzare vor fi, de asemenea, responsabile de informarea telespectatorilor prin audio sau în scris despre conținutul serviciilor de programe folosind sistemul de simboluri de protecție. (TP / VK)


Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Erdogan l-a felicitat pe Putin pentru victoria electorală. Turcia pregătită să revină „la masa negocierilor cu Ucraina”

Nu este prima dată când Erdogan își oferă serviciile ca mediator în război, încercând să mențină relații de prietenie atât cu Putin, cât și cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky.

Imagini șocante! Detaliile despre scandalul dintre suporterii Fenerbahçe-Trabzonspor

O mulțime de suporteri au invadat terenul de pe stadionul Trabzonspor după fluierul final al meciului pe care Fenerbahçe l-a câștigat cu 3-2.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

CEDO acuză Turcia pentru arestarea preventivă a reporterului Zaman după lovitură de stat

Curtea de la Strasbourg și-a anunțat, marți, hotărârile privind cazul lui Ayşenur Parıldak, în vârstă de 34 de ani, constatând încălcările a două legi: articolului 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolului 10 (libertatea de exprimare) din cauza dovezilor insuficiente pentru arestarea și durata excesivă a arestării sale preventive.