miercuri, ianuarie 6, 2021

Turcia: Consiliul Suprem de Radio și Televiziune supraveghează Netflix și alte organizații media

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a început oficial să supravegheze Netflix și multe alte organizații media, scrie bianet.org

Regulamentul a fost publicat în Monitorul Oficial pe 1 august, iar perioada acordată radiodifuzorilor online pentru a obține licențe de la RTÜK în conformitate cu regulamentul a expirat pe 1 septembrie. Astfel, RTÜK a început să controleze emisiunile online din 2 septembrie.

Președintele RTÜK, Ebubekir Șanin a declarat pe Twitter că platformele online Netflix, BluTV și PuhuTV au solicitat licența. Șanin a subliniat că aproximativ 600 de organizații, inclusiv Turkcell, Vodafone, Digiturk și Tivibu au aplicat la RTÜK.

În temeiul regulamentului publicat în Monitorul Oficial la 1 august 2019, platformele de difuzare a internetului din Turcia trebuie să solicite licențe RTÜK în termen de o lună de la intrarea în vigoare a regulamentului. Deși data cererii pentru aceste licențe a rămas în urmă, RTÜK nu a făcut nici un anunț oficial.

Conform regulamentului intrat în vigoare, radiodifuzorii nu vor mai putea furniza aceste servicii fără a obține o licență de la RTÜK. Taxele de licență vor fi de 10 mii lire (~ 1,7 dolari SUA) pentru radiodifuziune și 100 mii lire pentru emisiuni TV și platforme la cerere.

De asemenea, organizațiile de radiodifuziune vor fi taxate cu 100 de mii de lire pe an. Conform regulamentului, editorii care vor acorda în fiecare an 5 la mie din veniturile lor anuale RTÜK vor trebui să elimine conținutul pe care RTÜK nu îl consideră adecvat din cataloagele lor. Aceste platforme de difuzare vor fi, de asemenea, responsabile de informarea telespectatorilor prin audio sau în scris despre conținutul serviciilor de programe folosind sistemul de simboluri de protecție. (TP / VK)


Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.