vineri, februarie 16, 2024

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape


Autostrada de coastă a Mării Negre, care a costat peste 4,1 de miliarde de dolari, a fost din nou avariată din cauza furtunii care se desfășoară de zile întregi în nordul Turciei, conform presei turcești.

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

În provincia Giresun, valurile de până la patru metri au provocat o explozie după ce au lovit paratrăsnetele. Biroul guvernatorului a anunțat închiderea drumului ca măsură de precauție pentru siguranță.

„A fost un proiect greșit”

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de Erdogan, a deschis în 2007 drumul care a costat aproximativ 4,2 miliarde de dolari, în ciuda tuturor obiecțiilor venite din partea experților cu privire la problemele tehnice și de mediu. De ani de zile, localnicii au protestat împotriva proiectului.

Autostrada a fost construită prin deteriorarea țărmurilor naturale care au valuri puternice și a suferit multiple prăbușiri de-a lungul anilor. Mai mult, a dus la inundații frecvente, deoarece a obstrucționat canalele naturale de drenaj ale așezărilor din apropiere, provocând victime.

Fostul prim-ministru și Ministru al Transporturilor, Binali Yıldırım, în 2010, a spus: „A fost un proiect greșit, dar a trebuit să-l facem. Pot spune cu ușurință acest lucru acum. S-a cheltuit o sumă serioasă de bani și a trebuit să o ducem la bun sfârșit”.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Istanbul: Cheltuielile pentru o familie de patru persoane depășește 53.000 de lire

Agenția de Planificare a Municipalității din Istanbul (İPA), condusă de opoziție a dezvăluit date care arată că costul vieții în Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, a crescut cu o medie de 80,29% în ultimul an.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment