luni, iulie 25, 2022

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Vânzările de rulote au doborât un record, cu o creștere de 400%, după ce oamenii s-au săturat să stea stea în hoteluri în perioada pandemiei, conform Karar.

Dealerii de rulote prevăd că cererea de turism pentru rulote va crește și mai mult în acest sezon.

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut. 

„Facem afaceri cu rulote în Turcia din 2019. Cererea de rulote a crescut foarte mult în ultimii doi sau chiar trei ani. A existat o creștere a vânzărilor noastre de aproximativ 400 la sută. Motivul pentru aceasta este că oamenii s-au săturat de vacanța la hotel și vor să aibă o vacanță în zone puțin mai rurale. 

Rulotele sunt dotate cu tot ce are un turist nevoie, la fel ca într-o cameră de hotel, iar prețurile variată ajungând până la 160.000 de euro.

„În rulotele noastre, tot ce se află este ca  într-o casă în general. Avem multe opțiuni, cum ar fi încălzitorul de apă, aer condiționat, aragazul, frigiderul sunt disponibile în vehiculele noastre. Modelele noastre de rulote pornesc de la două persoane și merg până la șapte persoane. Intervalul nostru mediu de preț pentru rulotele noastre este între 16.500 de euro până la 160.000 de euro. Regiunea din Turcia preferată de turiști este regiunea Marmara. Dar prea mulți turiști cu rulote se îngrămădesc în regiunea Cappadocia”, explică Kılıç.

Situația economică a Turciei, la 4 ani de la trecerea la sistemul prezidențial: Pâinea mai scumpă cu 500 la sută. Benzina de la 4...

Încă din 2015, Erdogan promitea că dacă țara va trece la un sistem prezidential, situația economică o să se îmbunătățească.

Valul de caniculă dinspre Europa se îndreptă către Turcia

„Căldura puternică care afectează Europa de câteva zile este de așteptat să continue până marți. Valul de căldură se va extinde în sud-estul Europei miercuri”,afirmă Şen.

Atenție turiști! Turcia a crescut amenzile pentru cei care nu plătesc taxa pentru autostrăzi la timp

Turcia a crescut amenizile pentru cei care nu plătesc taxa de drum la timp și a schimbat perioada de plată, conform T24.com.tr

Erdogan a anulat dobânzile pentru datoriile studenților. Turcii mulțumesc opoziției

În timpul discursul de după ședința de Cabinet, Erdoğan a anunțat că rambursările împrumuturilor pentru studenți către KYK vor fi în valoare netă, indiferent de inflație și dobândă.

Turcia s-a retras oficial din Convenția de la Istanbul. Opoziția promite reintroducerea în 24 de ore, după alegerile din 2023

Pentru anularea deciziei au fost intentate 220 de procese. În aceste cazuri s-a cerut „anularea deciziei de retragere și suspendarea executării”.

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut. 

Suedia refuză extrădarea în Turcia a unui fost director de școală

Potrivit unui raport din ziarul suedez, Dagens Juridik vineri, fostul director al școlii, Yılmaz Aytan, a fost acuzat de apartenența la organizații teroriste de către autoritățile turce pentru că a lucrat la o școală afiliată cu Mișcarea Gülen, pentru că avea un cont bancar la Asya Bank și pentru că a folosit aplicația de telefon ByLock.

Istanbul: O plajă închisă din cauza poluării apei. „Acest lucru este periculos pentru toată lumea”

Cetăţenii turci cer autorităţilor să abordeze problema poluării apei de pe o plajă aglomerată din partea europeană a Istanbulului, conform Daily Sabah.