sâmbătă, aprilie 1, 2023

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Vânzările de rulote au doborât un record, cu o creștere de 400%, după ce oamenii s-au săturat să stea stea în hoteluri în perioada pandemiei, conform Karar.

Dealerii de rulote prevăd că cererea de turism pentru rulote va crește și mai mult în acest sezon.

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut. 

„Facem afaceri cu rulote în Turcia din 2019. Cererea de rulote a crescut foarte mult în ultimii doi sau chiar trei ani. A existat o creștere a vânzărilor noastre de aproximativ 400 la sută. Motivul pentru aceasta este că oamenii s-au săturat de vacanța la hotel și vor să aibă o vacanță în zone puțin mai rurale. 

Rulotele sunt dotate cu tot ce are un turist nevoie, la fel ca într-o cameră de hotel, iar prețurile variată ajungând până la 160.000 de euro.

„În rulotele noastre, tot ce se află este ca  într-o casă în general. Avem multe opțiuni, cum ar fi încălzitorul de apă, aer condiționat, aragazul, frigiderul sunt disponibile în vehiculele noastre. Modelele noastre de rulote pornesc de la două persoane și merg până la șapte persoane. Intervalul nostru mediu de preț pentru rulotele noastre este între 16.500 de euro până la 160.000 de euro. Regiunea din Turcia preferată de turiști este regiunea Marmara. Dar prea mulți turiști cu rulote se îngrămădesc în regiunea Cappadocia”, explică Kılıç.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.