joi, iunie 20, 2024

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Vânzările de rulote au doborât un record, cu o creștere de 400%, după ce oamenii s-au săturat să stea stea în hoteluri în perioada pandemiei, conform Karar.

Dealerii de rulote prevăd că cererea de turism pentru rulote va crește și mai mult în acest sezon.

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut. 

„Facem afaceri cu rulote în Turcia din 2019. Cererea de rulote a crescut foarte mult în ultimii doi sau chiar trei ani. A existat o creștere a vânzărilor noastre de aproximativ 400 la sută. Motivul pentru aceasta este că oamenii s-au săturat de vacanța la hotel și vor să aibă o vacanță în zone puțin mai rurale. 

Rulotele sunt dotate cu tot ce are un turist nevoie, la fel ca într-o cameră de hotel, iar prețurile variată ajungând până la 160.000 de euro.

„În rulotele noastre, tot ce se află este ca  într-o casă în general. Avem multe opțiuni, cum ar fi încălzitorul de apă, aer condiționat, aragazul, frigiderul sunt disponibile în vehiculele noastre. Modelele noastre de rulote pornesc de la două persoane și merg până la șapte persoane. Intervalul nostru mediu de preț pentru rulotele noastre este între 16.500 de euro până la 160.000 de euro. Regiunea din Turcia preferată de turiști este regiunea Marmara. Dar prea mulți turiști cu rulote se îngrămădesc în regiunea Cappadocia”, explică Kılıç.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.