luni, aprilie 15, 2024

Turcia: Centrele de vaccinare oferă gratuit cartea lui Erdogan

O filială locală a partidului de la conducere, AKP, a lansat o campanie de creștere a ratei de vaccinare, oferind gratuit exemplare ale noii cărții a președintelui turc, conform Turkish Minutes.

Çağnur Kılıçoğlu, șeful organizației locale AKP din provincia estică, Tunceli, a anunțat pe rețelele de socializare că vor înmâna cartea recent publicată a lui Erdoğan primelor 62 de persoane care se vaccinează.

Cartea, intitulată „Daha Adil Bir Dünya Mümkün” (Este posibil o lume mai corectă?) și publicată de Turkuvaz Kitap, o filială a Turkuvaz Media Holding, care are legături strânse cu Erdoğan a fost lansată săptămâna trecuta.

În cartea sa, care poate fi achiziționată cu 40 de lire (4,82 dolari) la librării și 32 de lire (3,86 dolari) online, Erdoğan propune restructurarea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Potrivit site-ului web al direcției de comunicare, Erdoğan vorbește în cartea sa despre dilemele politice globale, în special nedreptatea, criza refugiaților, terorismul internațional și islamofobia și dublu standard în lume, oferind ca exemplu structura actuală a Organizației Națiunilor Unite.

Criticii l-au acuzat pe Erdoğan de ipocrizie, vorbind despre pace și dreptate în lume în timp ce oamenii sunt supuși unor mari nedreptăți în propria țară.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.