vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Centrele de vaccinare oferă gratuit cartea lui Erdogan

O filială locală a partidului de la conducere, AKP, a lansat o campanie de creștere a ratei de vaccinare, oferind gratuit exemplare ale noii cărții a președintelui turc, conform Turkish Minutes.

Çağnur Kılıçoğlu, șeful organizației locale AKP din provincia estică, Tunceli, a anunțat pe rețelele de socializare că vor înmâna cartea recent publicată a lui Erdoğan primelor 62 de persoane care se vaccinează.

Cartea, intitulată „Daha Adil Bir Dünya Mümkün” (Este posibil o lume mai corectă?) și publicată de Turkuvaz Kitap, o filială a Turkuvaz Media Holding, care are legături strânse cu Erdoğan a fost lansată săptămâna trecuta.

În cartea sa, care poate fi achiziționată cu 40 de lire (4,82 dolari) la librării și 32 de lire (3,86 dolari) online, Erdoğan propune restructurarea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Potrivit site-ului web al direcției de comunicare, Erdoğan vorbește în cartea sa despre dilemele politice globale, în special nedreptatea, criza refugiaților, terorismul internațional și islamofobia și dublu standard în lume, oferind ca exemplu structura actuală a Organizației Națiunilor Unite.

Criticii l-au acuzat pe Erdoğan de ipocrizie, vorbind despre pace și dreptate în lume în timp ce oamenii sunt supuși unor mari nedreptăți în propria țară.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.