sâmbătă, decembrie 26, 2020

Turcia: Cazul deraierii trenului din Çorlu: la a treia ședință. Declarațiile supraviețuitorilor

Procesul deraierii trenului în Çorlu, din 2018, în urma căruia 25 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 340 au fost rănite, este la a treia audiere la Curtea Penală Çorlu, din Turcia, conform bianet.org

A doua audiere a avut loc pe 10 septembrie 2019. După o zi, consiliul de judecată a ascultat declarațiile familiilor agresate. Astfel, o sala de judecata de 600 de persoane a fost pregatită la Centrul Public de Instruire din Çorlu pentru a treia audiere a cazului.

De asemenea, patru inculpați ai Căilor Ferate ale Statului Turc (TCDD), respectiv Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım și Celaleddin Çabuk, și-au prezentat declarațiile de apărare. Atât managerul de întreținere a căilor ferate din orașul Turgut, cât și șeful de întreținere a drumurilor Polat au indicat că „controalele de întreținere a liniei sunt în continuare efectuate în același mod ca și înainte de accident”.

Supraviețuitorii incidentului feroviar au făcut declarații

Un tren a deraiat în 2018, în provincia Çorlu, Turcia. 25 de persoane și-au pierdut viața, alte 340 au fost rănite.

„Mi-am pierdut fiica în vârstă de 6 luni. TCDD nu este aici astăzi, nu există un asemenea rechizitoriu, este o rușine absolută. Nu accept faptul că doar patru oameni sunt judecați și TCDD este ținut în afara acestui proces ”, a declarat în sedință Melih Kurtuluș, care și-a pierdut soția Derya și fiica Beren în acest accident.

Melike Can, mama lui Ömer Alper Can: „Eu, fiica mea, soacra mea și fiul meu am urcat în tren în Uzunköprü. Fiica mea și soacra au putut ieși, fiul meu nu a putut. Nimeni nu ne-a ajutat. Ajutorul a venit doar peste aproape o oră și jumătate mai târziu. Când au venit echipele medicale, mi-au spus:„ Să vă injectăm un tranchilizant ”.”

De asemenea, Aysun Köse, mama Senei Köse a făcut declarații. „Am făcut cercetări suplimentare în acest sens, ni s-a  indicat că semnalizarea va fi configurată acolo unde ne aflăm la începutul anului 2020. Atunci nu a existat nicio semnalizare. Am fost înșelași de la bun început, am fost direcționați greșit. Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență ( AFAD) ne-a spus că ai noștri copii au fost eliberați din spital. AFAD m-a informat greșit. Nu am putut intra în spital. Mă plâng de Ministerul Sănătății. Aș fi murit poate de un atac de cord. Mă plâng de toate instituțiile. Ne-a jignit cel mai mult faptul că ne-au mințit ”

Ekrem Tuna, soțul lui Melet Tuna. „Au fost prea mulți morți, cifra nu este 25. Noi trăim din mila lui Dumnezeu. Toți mint: Ministrul Transporturilor, Mustafa Karașahin, Sıddık Binboğa, İsa Apaydın, directorul regional… Au tăiat copacii, spunând că va veni un tren de mare viteză. A durat opt ​​ani. A durat opt ​​ani pentru ca 25 de oameni să-și piardă viața și 100-150 de oameni să se rănească? Vreau să-i văd pe acești arhitecți și ingineri înaintea mea. „


Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.