vineri, ianuarie 7, 2022

Turcia: Cazul deraierii trenului din Çorlu: la a treia ședință. Declarațiile supraviețuitorilor

Procesul deraierii trenului în Çorlu, din 2018, în urma căruia 25 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 340 au fost rănite, este la a treia audiere la Curtea Penală Çorlu, din Turcia, conform bianet.org

A doua audiere a avut loc pe 10 septembrie 2019. După o zi, consiliul de judecată a ascultat declarațiile familiilor agresate. Astfel, o sala de judecata de 600 de persoane a fost pregatită la Centrul Public de Instruire din Çorlu pentru a treia audiere a cazului.

De asemenea, patru inculpați ai Căilor Ferate ale Statului Turc (TCDD), respectiv Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım și Celaleddin Çabuk, și-au prezentat declarațiile de apărare. Atât managerul de întreținere a căilor ferate din orașul Turgut, cât și șeful de întreținere a drumurilor Polat au indicat că „controalele de întreținere a liniei sunt în continuare efectuate în același mod ca și înainte de accident”.

Supraviețuitorii incidentului feroviar au făcut declarații

Un tren a deraiat în 2018, în provincia Çorlu, Turcia. 25 de persoane și-au pierdut viața, alte 340 au fost rănite.

„Mi-am pierdut fiica în vârstă de 6 luni. TCDD nu este aici astăzi, nu există un asemenea rechizitoriu, este o rușine absolută. Nu accept faptul că doar patru oameni sunt judecați și TCDD este ținut în afara acestui proces ”, a declarat în sedință Melih Kurtuluș, care și-a pierdut soția Derya și fiica Beren în acest accident.

Melike Can, mama lui Ömer Alper Can: „Eu, fiica mea, soacra mea și fiul meu am urcat în tren în Uzunköprü. Fiica mea și soacra au putut ieși, fiul meu nu a putut. Nimeni nu ne-a ajutat. Ajutorul a venit doar peste aproape o oră și jumătate mai târziu. Când au venit echipele medicale, mi-au spus:„ Să vă injectăm un tranchilizant ”.”

De asemenea, Aysun Köse, mama Senei Köse a făcut declarații. „Am făcut cercetări suplimentare în acest sens, ni s-a  indicat că semnalizarea va fi configurată acolo unde ne aflăm la începutul anului 2020. Atunci nu a existat nicio semnalizare. Am fost înșelași de la bun început, am fost direcționați greșit. Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență ( AFAD) ne-a spus că ai noștri copii au fost eliberați din spital. AFAD m-a informat greșit. Nu am putut intra în spital. Mă plâng de Ministerul Sănătății. Aș fi murit poate de un atac de cord. Mă plâng de toate instituțiile. Ne-a jignit cel mai mult faptul că ne-au mințit ”

Ekrem Tuna, soțul lui Melet Tuna. „Au fost prea mulți morți, cifra nu este 25. Noi trăim din mila lui Dumnezeu. Toți mint: Ministrul Transporturilor, Mustafa Karașahin, Sıddık Binboğa, İsa Apaydın, directorul regional… Au tăiat copacii, spunând că va veni un tren de mare viteză. A durat opt ​​ani. A durat opt ​​ani pentru ca 25 de oameni să-și piardă viața și 100-150 de oameni să se rănească? Vreau să-i văd pe acești arhitecți și ingineri înaintea mea. „


Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor