17.8 C
București
vineri, septembrie 18, 2020

Turcia: Cazul deraierii trenului din Çorlu: la a treia ședință. Declarațiile supraviețuitorilor

Procesul deraierii trenului în Çorlu, din 2018, în urma căruia 25 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 340 au fost rănite, este la a treia audiere la Curtea Penală Çorlu, din Turcia, conform bianet.org

A doua audiere a avut loc pe 10 septembrie 2019. După o zi, consiliul de judecată a ascultat declarațiile familiilor agresate. Astfel, o sala de judecata de 600 de persoane a fost pregatită la Centrul Public de Instruire din Çorlu pentru a treia audiere a cazului.

De asemenea, patru inculpați ai Căilor Ferate ale Statului Turc (TCDD), respectiv Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım și Celaleddin Çabuk, și-au prezentat declarațiile de apărare. Atât managerul de întreținere a căilor ferate din orașul Turgut, cât și șeful de întreținere a drumurilor Polat au indicat că „controalele de întreținere a liniei sunt în continuare efectuate în același mod ca și înainte de accident”.

Supraviețuitorii incidentului feroviar au făcut declarații

Un tren a deraiat în 2018, în provincia Çorlu, Turcia. 25 de persoane și-au pierdut viața, alte 340 au fost rănite.

„Mi-am pierdut fiica în vârstă de 6 luni. TCDD nu este aici astăzi, nu există un asemenea rechizitoriu, este o rușine absolută. Nu accept faptul că doar patru oameni sunt judecați și TCDD este ținut în afara acestui proces ”, a declarat în sedință Melih Kurtuluș, care și-a pierdut soția Derya și fiica Beren în acest accident.

Melike Can, mama lui Ömer Alper Can: „Eu, fiica mea, soacra mea și fiul meu am urcat în tren în Uzunköprü. Fiica mea și soacra au putut ieși, fiul meu nu a putut. Nimeni nu ne-a ajutat. Ajutorul a venit doar peste aproape o oră și jumătate mai târziu. Când au venit echipele medicale, mi-au spus:„ Să vă injectăm un tranchilizant ”.”

De asemenea, Aysun Köse, mama Senei Köse a făcut declarații. „Am făcut cercetări suplimentare în acest sens, ni s-a  indicat că semnalizarea va fi configurată acolo unde ne aflăm la începutul anului 2020. Atunci nu a existat nicio semnalizare. Am fost înșelași de la bun început, am fost direcționați greșit. Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență ( AFAD) ne-a spus că ai noștri copii au fost eliberați din spital. AFAD m-a informat greșit. Nu am putut intra în spital. Mă plâng de Ministerul Sănătății. Aș fi murit poate de un atac de cord. Mă plâng de toate instituțiile. Ne-a jignit cel mai mult faptul că ne-au mințit ”

Ekrem Tuna, soțul lui Melet Tuna. „Au fost prea mulți morți, cifra nu este 25. Noi trăim din mila lui Dumnezeu. Toți mint: Ministrul Transporturilor, Mustafa Karașahin, Sıddık Binboğa, İsa Apaydın, directorul regional… Au tăiat copacii, spunând că va veni un tren de mare viteză. A durat opt ​​ani. A durat opt ​​ani pentru ca 25 de oameni să-și piardă viața și 100-150 de oameni să se rănească? Vreau să-i văd pe acești arhitecți și ingineri înaintea mea. „


Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.