20.4 C
București
sâmbătă, septembrie 26, 2020

A fost arestată și fiica cetățeanului german care este în închisoare

 Gönül Örs, fiica lui Saide Inanc (Hozan Cane), a fost arestată și condamnată sub acuzația de terorism. De asemenea, fata a a fost acuzată și într-un al doilea proces deschis sub învinuirea de insultă la adresa președintelui țării.

Potrivit DW Turkish, Nevroz Akalin, avocatul cetățeanului german Cane, a făcut o declarație pentru agenția germană de știri DPA. Acesta a specificat că Gönül Örs avea interdicția de ieșire în afara țării și că a fost reținută în timp ce încerca să părăsească Turcia. Trimisă la penitenciarul din Edirne pentru a fi judecată în arest, Örs avea interdicție de a pleca în străinătate încă din luna mai.

Avocatul Akalın a declarat că Örs a fost reținută pentru scurt la intrare în țară în luna mai când a venit în Turcia pentru a o vizita pe mama sa Hozan Cane, care este arestată în penitenciarul Edirne din noiembrie 2018. Participarea lui Örs la un protest organizat de grupuri apropiate partidului PKK la Köln în 2012 a fost invocată ca motiv al interdicției de părăsirea țării.

Nou proces deschis sub motivul postării unei caricaturi a lui Erdogan. Postarea era de fapt opera altcuiva .

Cane este condamnată și încarcerată, în același timp ea a fost trimisă în judecată din nou pentru că ar fi  distribuit pe pagina sa de Facebook o caricatură reprezentându-l pe Erdogan. Avocatul Akalın a declarat că distribuirea nu a fost făcută de ea  și că acel cont nu a fost deschis de clienta sa. Următoarea audiere a lui Cane va avea loc pe 16 septembrie.

Pe 24 iunie 2018 Hozan Cane a venit din Germania la Edirne ca să participe la un eveniment legat de pregătirea alegerilor prezidențiale și parlamentare, eveniment  organizat de Partidul Democrat Popular (HDP) și atunci a fost arestată. Cane a fost trimisă în judecată. Instanța din Edirne a condamnat-o pe Hozan Cane la 6 ani și 3 luni de închisoare sub învinuirea de a fi ”membru al unei organizații teroriste.”Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată