joi, decembrie 24, 2020

A fost arestată și fiica cetățeanului german care este în închisoare

 Gönül Örs, fiica lui Saide Inanc (Hozan Cane), a fost arestată și condamnată sub acuzația de terorism. De asemenea, fata a a fost acuzată și într-un al doilea proces deschis sub învinuirea de insultă la adresa președintelui țării.

Potrivit DW Turkish, Nevroz Akalin, avocatul cetățeanului german Cane, a făcut o declarație pentru agenția germană de știri DPA. Acesta a specificat că Gönül Örs avea interdicția de ieșire în afara țării și că a fost reținută în timp ce încerca să părăsească Turcia. Trimisă la penitenciarul din Edirne pentru a fi judecată în arest, Örs avea interdicție de a pleca în străinătate încă din luna mai.

Avocatul Akalın a declarat că Örs a fost reținută pentru scurt la intrare în țară în luna mai când a venit în Turcia pentru a o vizita pe mama sa Hozan Cane, care este arestată în penitenciarul Edirne din noiembrie 2018. Participarea lui Örs la un protest organizat de grupuri apropiate partidului PKK la Köln în 2012 a fost invocată ca motiv al interdicției de părăsirea țării.

Nou proces deschis sub motivul postării unei caricaturi a lui Erdogan. Postarea era de fapt opera altcuiva .

Cane este condamnată și încarcerată, în același timp ea a fost trimisă în judecată din nou pentru că ar fi  distribuit pe pagina sa de Facebook o caricatură reprezentându-l pe Erdogan. Avocatul Akalın a declarat că distribuirea nu a fost făcută de ea  și că acel cont nu a fost deschis de clienta sa. Următoarea audiere a lui Cane va avea loc pe 16 septembrie.

Pe 24 iunie 2018 Hozan Cane a venit din Germania la Edirne ca să participe la un eveniment legat de pregătirea alegerilor prezidențiale și parlamentare, eveniment  organizat de Partidul Democrat Popular (HDP) și atunci a fost arestată. Cane a fost trimisă în judecată. Instanța din Edirne a condamnat-o pe Hozan Cane la 6 ani și 3 luni de închisoare sub învinuirea de a fi ”membru al unei organizații teroriste.”16 deținuți infectați cu COVID-19. Cazurile ajung la aproape 1.900.000

6 deținuți au fost diagnosticați cu COVID-19 în închisoarea Karabük, din nordul Turciei, pe fondul creșterii cazurilor la nivelul național, relatează Turkish Minutes.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.

Turcia crește cenzura:“O instituție publică crucială a devenit un braț al lui Erdoğan”

Într-o conferință de presă, marți, HRW a semnalizat că RTÜK a contribuit la cenzură într-o țară în care marea majoritate a știrilor de televiziune sunt deja pro-guvernamentale prin impunerea de interdicții de difuzare de cinci zile pe două posturi TV și amenzi grele pentru alții.

La 80 de ani reținută pentru o postare pe Twitter: „Ne-am săturat de exploatarea ta”

O femeie de 80 de ani identificată doar prin inițialele E.B. a fost reținută, miercuri, din casa ei din Istanbul după ce...

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.