joi, mai 13, 2021

Turcia: Câmpuri de lavandă parfumată noua atracție turistică

Noile câmpuri de lavandă parfumată au devenit o nouă atracție turistică în provincia nordică Safranbolu, relatează Daily Sabah.

În cadrul unui proiect derulat de Ministerul Agriculturii și Pădurilor, 10.000 de puieți de lavandă au fost plantați în zona Beștepeler, din orașul istoric Safranbolu, care a fost patrimoniul mondial UNESCO din 1994.

 Împreună cu Istanbul, site-ul Safranbolu a devenit, de asemenea, unul dintre primele locuri din Turcia care a fost inclus pe lista patrimoniului mondial la nivel de oraș.

Safranbolu a reușit să-și păstreze moștenirea culturală într-o asemenea măsură încât încă reflectă viața tradițională cotidiană și socială a turcilor până în zilele noastre.

 Există aproximativ 2.000 de case tradiționale în oraș, dintre care 800 sunt protejate oficial de guvern. Odată cu adăugarea câmpurilor de lavandă, arhitectura nu va fi singurul punct de atracție pentru turiștii care vizitează orașul.

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.