marți, decembrie 5, 2023

Singurul muzeu de gheață din Turcia a fost deschis în Erzurum

Muzeul de gheață Ata a fost deschis pe 15 iulie, cu ocazia comemorării loviturii de stat eșuate, în provincia nord-estică, Erzurum, relatează Hurriyet Daily News.

Noua atracție turistă este singurul muzeu de gheață din Turcia, care există și în multe părți ale lumii, cum ar fi Fairbanks, Moscova, Bristol, New York, Insula Jeju și Harbin.

Prima expoziție este intitulată „Maan-Ice” și are ca scop comemorarea evenimentelor din noapte de 15 iulie 2016.

Muzeul, care a fost construit în cooperare cu Universitatea Atatürk și Agenția de Dezvoltare a Anatoliei de Nord-Est (KUDAKA), a fost deschis la Facultatea de Arte Plastice, după un proces de 18 luni.

Cu opt mașini de fabricat gheață, 16 mașini de turnat gheață și 400 de metri pătrați de spații expoziționale, muzeul va afișa sculpturi de gheață sub 5 grade Celsius pe tot parcursul anului.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade