vineri, septembrie 2, 2022

Turcia: Mascota ardeiului iute, Isot luptă împotriva COVID-19

Mascota ardeiului isot care este iubit de turci, oferă măști gratuite pentru localcii din provincia sudică, Șanlıurfa în lupta împotriva COVID-19, informează Daily Sabah.

Municipalitatea metropolitană Șanlıurfa a distribuit măști gratuite în oraș pentru a sensibiliza cu privire la măsurile de prevenire a COVID-19 cu ajutorul mascotelor îmbrăcate în ținute care înfățișează faimosii ardei izot din oraș.

Mascotele au mers pe străzile cele mai aglomerate ale orașului, în  piețele istorice și în jurul zonei Balıklıgöl, avertizând oamenii să respecte regulile de distanțare socială, dar și să-și țină mâinile curate și să poarte măști.

Ardeiul izot, cunoscut și ca ardei Urfa, care este un ardei iute turcesc din regiunea Șanlıurfa. Ardeiul cultivat în regiune este uscat, iar când procesul este complet, ardeiul este fărămițat,  cunosct sub numește piper izot. 

Ardeiul are o importanță semnificativă în regiune și în bucătăria tradițională turcească în general.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.