joi, februarie 9, 2023

Turcia: Bărbat grav bolnav arestat în sala de operație


Starea de sănătate a unui bărbat grav bolnav care a fost reținut într-un spital în timp ce își aștepta medicul, s-a deteriorat considerabil în închisoare, conform Stockholm Center for Freedome.

Yunus Tosun, în vârstă de 31 de ani, a suferit o operație de îndepărtare a unei tumori pe creier în martie 2022.

Bărbatul a fost arestat, pe 6 mai, pentru a executa o pedeapsă de șapte ani și șase luni pentru legături cu mișcarea Gülen. Tosun a fost reținut într-o sală de așteptare a spitalului în timp ce se pregătea pentru o scanare RMN.

„Ne temem că tumora a revenit”

Soția lui Tosun, Özlem Tosun, a spus că soțul ei a început să se confrunte cu probleme de sănătate mintală după operație.

„După operație, soțul meu a avut probleme în a se exprima. Am cerut să-i fie amânată sentința, dar încă nu există niciun răspuns de la autorități. Între timp, soțul meu va trebui mai întâi să fie supus unui control medical pentru a stabili dacă este apt să rămână în închisoare.”, susține soția.

Özlem Tosun a spus că sănătatea mintală a soțului ei s-a deteriorat în închisoare și le-a spus în repetate rânduri că va muri în celula lui.

„A început să aibă din nou dureri de cap și ne temem că tumora a revenit. A vizitat spitalul săptămâna trecută, dar i-au prescris doar analgezice și l-au externat.”, povestește femeia.

Acuzat că a folosit o aplicație

Tosun a fost arestat pentru prima dată în noiembrie 2016 și trimis la închisoarea Sincan din Ankara. Un an mai târziu, a fost eliberat în așteptarea procesului. Cu toate acestea, sentința sa a fost confirmată recent de Curtea Supremă de Apel.

Tosun a fost acuzat că folosește aplicația pentru smartphone ByLock. Turcia consideră ByLock, cândva disponibil pe scară largă online, un instrument secret de comunicare între susținătorii Mișcării Gülen bazate pe credință de la o tentativă de lovitură de stat din 15 iulie 2016. În ciuda lipsei oricărei dovezi că mesajele ByLock ar fi legate de puciul eșuat, autoritățile turce continuă să aresteze mii de cetățeni turci.

Turcia: Mama și copilul ei de 6 luni scoși de sub dărâmături după 29 de ore 

Hülya Yılmaz, în vârstă de 30 de ani, și copilul ei, Ayşe Vera Yılmaz, în vârstă de 6 luni, au fost salvați 29 de ore mai târziu de sub dărâmăturile clădirii distruse din districtul Odabaşı, din Hatay.

Victimele cutremurelor cer ajutor pe Twitter. Ankara restricționează platforma în țară

Utilizatorii de Twitter, principala platformă din Turcia, au întâmpinat probleme la accesarea pe 8 februarie,

Clădire veche de 1 an vândută ca „rezistentă la cutremur” s-a prăbușit

În anunțul privind imobilul se precizează că apartamentele vândute cu 2 850 000 de lire respectă reglementările cutremurelor.

Povestea tragică a unei familii! Doar un supraviețuitor dintr-o familie cu cvintupleți

O familie cu cvintupleți a murit tragic în urma cutremurelor din provincia Hatay. Doar un bebeluș a fost scos în viață de...

Turcia: Copil prins sub dărâmături așteaptă să fie salvat

Cetățenii au încercat să-l ajute, însă nu au putut scoate copilul afară, în schimb i-au dat apă și l-au învelit cu pilota.

Cutremur Turcia! Un faimos fotbalist cere ajutor în lacrimi:„Nu putem face mare lucru singuri.”

Fostul portar al echipei națională și actualul directorul tehnic Hatayspor, Volkan Demirel, a ajuns viral după ce a început să plângă într-un live de pe contul său de Twitter.

VIDEO! Dezastru în Turcia! Cutremur de 7,4 magnitudine. 284 de morți și 2.323 de răniți

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter s-a produs în cartierul Pazarcık, din provincia sudică, Kahramanmaraş, conform presei turcești.

Cutremur din Turcia! Elon Mask vrea să trimită sateliți Starlink 

Omul de afaceri miliardar Elon Musk, proprietarul Twitter și Tesla, anunțat pe contul său de Twitter că a existat o mare problemă de comunicare în Turcia după cutremur și că, dacă guvernul turc ar aproba ar putea trimite sateliții Starlink pentru ajutor.