vineri, iulie 1, 2022

Turcia: Bărbat grav bolnav arestat în sala de operație


Starea de sănătate a unui bărbat grav bolnav care a fost reținut într-un spital în timp ce își aștepta medicul, s-a deteriorat considerabil în închisoare, conform Stockholm Center for Freedome.

Yunus Tosun, în vârstă de 31 de ani, a suferit o operație de îndepărtare a unei tumori pe creier în martie 2022.

Bărbatul a fost arestat, pe 6 mai, pentru a executa o pedeapsă de șapte ani și șase luni pentru legături cu mișcarea Gülen. Tosun a fost reținut într-o sală de așteptare a spitalului în timp ce se pregătea pentru o scanare RMN.

„Ne temem că tumora a revenit”

Soția lui Tosun, Özlem Tosun, a spus că soțul ei a început să se confrunte cu probleme de sănătate mintală după operație.

„După operație, soțul meu a avut probleme în a se exprima. Am cerut să-i fie amânată sentința, dar încă nu există niciun răspuns de la autorități. Între timp, soțul meu va trebui mai întâi să fie supus unui control medical pentru a stabili dacă este apt să rămână în închisoare.”, susține soția.

Özlem Tosun a spus că sănătatea mintală a soțului ei s-a deteriorat în închisoare și le-a spus în repetate rânduri că va muri în celula lui.

„A început să aibă din nou dureri de cap și ne temem că tumora a revenit. A vizitat spitalul săptămâna trecută, dar i-au prescris doar analgezice și l-au externat.”, povestește femeia.

Acuzat că a folosit o aplicație

Tosun a fost arestat pentru prima dată în noiembrie 2016 și trimis la închisoarea Sincan din Ankara. Un an mai târziu, a fost eliberat în așteptarea procesului. Cu toate acestea, sentința sa a fost confirmată recent de Curtea Supremă de Apel.

Tosun a fost acuzat că folosește aplicația pentru smartphone ByLock. Turcia consideră ByLock, cândva disponibil pe scară largă online, un instrument secret de comunicare între susținătorii Mișcării Gülen bazate pe credință de la o tentativă de lovitură de stat din 15 iulie 2016. În ciuda lipsei oricărei dovezi că mesajele ByLock ar fi legate de puciul eșuat, autoritățile turce continuă să aresteze mii de cetățeni turci.

Proteste masive în Strasbourg: CEDO, opriți nedreptatea în Turcia!/Munca în ritm de melc costă vieți în Turcia!

Sute de protestatari s-au adunat, vineri, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor în Turcia.

Turcia: Bărbat grav bolnav arestat în sala de operație

Yunus Tosun, în vârstă de 31 de ani, a suferit o operație de îndepărtare a unei tumori pe creier în martie 2022.

Protestatarii au mers 6 kilometri cărând 10 litri de apă, pentru a atrage atenția asupra apei potabile

Aproximativ 40 de persoane au cărat bidoane de 10 litrie pe o distanță de șase kilometri, pentru a atrage atenția asupra problemei...

Cazul cutremurător al uciderii lui Khashoggi: Mâna lungă a lui Erdogan face victime în justiție

Legăturile dintre Ankara și Riad s-au înrăutățit în 2018, când cazul lui Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume. Jurnalistul a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Marmaris: Aproximativ 4.500 de hectare de teren au ars în incendiile forestiere

Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost transformate în scrum în timpul incendiilor care au durat cinci zile în Marmaris, din...

Ankara: Fostul primar țintă a glumelor, după ce a crezut o știre despre rezervele de jeleu din Turcia

În tweet-ul său, Muratoğlu a făcut o glumă după declarația făcută de Erdogan, potrivit căreia Turcia a descoperit rezerve de petrol în provincia sudică Adana, evaluate la aproximativ 1 miliard de dolari.

Ankara: „A fi negru este o crimă?”. Poliția pune presiuni pe antreprenorii imigranți 

Proprietarul restaurantului s-a confruntat cu diverse opresiuni de la deschiderea sa în 2019. În mai anul trecut, poliția i-a cerut managerului să-i dea jos panoul. Cu sprijinul activiștilor și al platformelor democratice, un nou panou a fost amplasat peste ușa restaurantului.

Compania minieră de aur confirmă o scurgere de cianură în estul Turciei

Anagold Mining Inc. a spus că știrile din mass-media cu privire la cantitatea de scurgeri au fost exagerate, în timp ce a negat afirmațiile conform cărora scurgerea ar fi afectat râul Eufrat.