joi, martie 30, 2023

Ankara: Fostul primar țintă a glumelor, după ce a crezut o știre despre rezervele de jeleu din Turcia

Fostul primar al capitalei Ankara a fost țintă a glumelor după ce a crezut mesaj ironic de pe rețelele de socializare despre presupusa descoperire a rezervelor de jeleu din Turcia, conform Turkish Minutes.

Melih Gökçek, care a guvernat orașul între 1994 și 2017, în timpul unei emisiuni TV a menționat despre o postare de pe Twitter a editorialistul ziarului Sözcü, Murat Muratoğlu.

În tweet-ul său, Muratoğlu a făcut o glumă după declarația făcută de Erdogan, potrivit căreia Turcia a descoperit rezerve de petrol în provincia sudică Adana, evaluate la aproximativ 1 miliard de dolari.

„În urma descoperirii rezervelor de petrol din Adana, rezervele de jeleu, evaluate la 6 miliarde de dolari, au fost descoperite în două puțuri din provincia Adıyaman [estul Turciei]”, a scris Muratoğlu pe Twitter, exprimând neîncredere în descoperirea rezervelor de petrol.

Gökçek a vorbit despre tweetul lui Muratoğlu în timpul unui program TV și a spus că nu știe exact ce sunt boabele de jeleu, doar că sunt „mâncate de copii”, dar că va investiga descoperirea rezervelor de jeleu.

Când gazdele programului au avertizat că ar putea fi știri false, Gökçek a insistat că nu este falsă, ci o declarație oficială.

„Au fost descoperite unul după altul”, a spus el referindu-se la petrol și presupusele rezerve de jeleu.

Unii utilizatori de Twitter au spus că este de necrezut că o persoană ca Gökçek, care nu poate face diferența între ironie și fapte, a guvernat Ankara atâția ani, în timp ce alți utilizatori au postat videoclipuri în care îi arată că descoperă pachete de jeleu în sol.

Alți utilizatori de Twitter au postat, de asemenea, tweet-uri spunând că au fost descoperite rezerve de rahat turcesc și Nutella în toată țara.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.