sâmbătă, iunie 22, 2024

Ankara: Fostul primar țintă a glumelor, după ce a crezut o știre despre rezervele de jeleu din Turcia

Fostul primar al capitalei Ankara a fost țintă a glumelor după ce a crezut mesaj ironic de pe rețelele de socializare despre presupusa descoperire a rezervelor de jeleu din Turcia, conform Turkish Minutes.

Melih Gökçek, care a guvernat orașul între 1994 și 2017, în timpul unei emisiuni TV a menționat despre o postare de pe Twitter a editorialistul ziarului Sözcü, Murat Muratoğlu.

În tweet-ul său, Muratoğlu a făcut o glumă după declarația făcută de Erdogan, potrivit căreia Turcia a descoperit rezerve de petrol în provincia sudică Adana, evaluate la aproximativ 1 miliard de dolari.

„În urma descoperirii rezervelor de petrol din Adana, rezervele de jeleu, evaluate la 6 miliarde de dolari, au fost descoperite în două puțuri din provincia Adıyaman [estul Turciei]”, a scris Muratoğlu pe Twitter, exprimând neîncredere în descoperirea rezervelor de petrol.

Gökçek a vorbit despre tweetul lui Muratoğlu în timpul unui program TV și a spus că nu știe exact ce sunt boabele de jeleu, doar că sunt „mâncate de copii”, dar că va investiga descoperirea rezervelor de jeleu.

Când gazdele programului au avertizat că ar putea fi știri false, Gökçek a insistat că nu este falsă, ci o declarație oficială.

„Au fost descoperite unul după altul”, a spus el referindu-se la petrol și presupusele rezerve de jeleu.

Unii utilizatori de Twitter au spus că este de necrezut că o persoană ca Gökçek, care nu poate face diferența între ironie și fapte, a guvernat Ankara atâția ani, în timp ce alți utilizatori au postat videoclipuri în care îi arată că descoperă pachete de jeleu în sol.

Alți utilizatori de Twitter au postat, de asemenea, tweet-uri spunând că au fost descoperite rezerve de rahat turcesc și Nutella în toată țara.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.