joi, iunie 30, 2022

Ankara: Fostul primar țintă a glumelor, după ce a crezut o știre despre rezervele de jeleu din Turcia

Fostul primar al capitalei Ankara a fost țintă a glumelor după ce a crezut mesaj ironic de pe rețelele de socializare despre presupusa descoperire a rezervelor de jeleu din Turcia, conform Turkish Minutes.

Melih Gökçek, care a guvernat orașul între 1994 și 2017, în timpul unei emisiuni TV a menționat despre o postare de pe Twitter a editorialistul ziarului Sözcü, Murat Muratoğlu.

În tweet-ul său, Muratoğlu a făcut o glumă după declarația făcută de Erdogan, potrivit căreia Turcia a descoperit rezerve de petrol în provincia sudică Adana, evaluate la aproximativ 1 miliard de dolari.

„În urma descoperirii rezervelor de petrol din Adana, rezervele de jeleu, evaluate la 6 miliarde de dolari, au fost descoperite în două puțuri din provincia Adıyaman [estul Turciei]”, a scris Muratoğlu pe Twitter, exprimând neîncredere în descoperirea rezervelor de petrol.

Gökçek a vorbit despre tweetul lui Muratoğlu în timpul unui program TV și a spus că nu știe exact ce sunt boabele de jeleu, doar că sunt „mâncate de copii”, dar că va investiga descoperirea rezervelor de jeleu.

Când gazdele programului au avertizat că ar putea fi știri false, Gökçek a insistat că nu este falsă, ci o declarație oficială.

„Au fost descoperite unul după altul”, a spus el referindu-se la petrol și presupusele rezerve de jeleu.

Unii utilizatori de Twitter au spus că este de necrezut că o persoană ca Gökçek, care nu poate face diferența între ironie și fapte, a guvernat Ankara atâția ani, în timp ce alți utilizatori au postat videoclipuri în care îi arată că descoperă pachete de jeleu în sol.

Alți utilizatori de Twitter au postat, de asemenea, tweet-uri spunând că au fost descoperite rezerve de rahat turcesc și Nutella în toată țara.

Dezvăluiri: Poliția din Grecia constrânge solicitanții de azil să-i împingă pe ceilalți migranți înapoi în Turcia

Șase bărbați recrutați cu forța au vorbit pentru The Guardian despre respingeri ilegale brutale care implică amenințări, bătăi și jaf.

Nepoata clericului Gulen a fost arestată, după ce a încercat să ajungă în occident

Nepoata clericului Gulen a fost reținută, după ce a încercat să treacă granița, alături de alți 10 migranți

Cazul cutremurător al uciderii lui Khashoggi: Mâna lungă a lui Erdogan face victime în justiție

Legăturile dintre Ankara și Riad s-au înrăutățit în 2018, când cazul lui Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume. Jurnalistul a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia în doliu! Legenda cinematografiei s-a stins din viață

Turcia în doliu! Legenda cinematografiei s-a stins din viață

Protestatarii au mers 6 kilometri cărând 10 litri de apă, pentru a atrage atenția asupra apei potabile

Aproximativ 40 de persoane au cărat bidoane de 10 litrie pe o distanță de șase kilometri, pentru a atrage atenția asupra problemei...

Marmaris: Aproximativ 4.500 de hectare de teren au ars în incendiile forestiere

Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost transformate în scrum în timpul incendiilor care au durat cinci zile în Marmaris, din...

Compania minieră de aur confirmă o scurgere de cianură în estul Turciei

Anagold Mining Inc. a spus că știrile din mass-media cu privire la cantitatea de scurgeri au fost exagerate, în timp ce a negat afirmațiile conform cărora scurgerea ar fi afectat râul Eufrat.

Ankara: „A fi negru este o crimă?”. Poliția pune presiuni pe antreprenorii imigranți 

Proprietarul restaurantului s-a confruntat cu diverse opresiuni de la deschiderea sa în 2019. În mai anul trecut, poliția i-a cerut managerului să-i dea jos panoul. Cu sprijinul activiștilor și al platformelor democratice, un nou panou a fost amplasat peste ușa restaurantului.