joi, februarie 4, 2021

Turcia: Băiatul în vărstă de 8 ani, bolnav de cancer, a murit

Ahmet Burhan Ataç, în vârstă de opt ani a decedat, miercuri seară, la spitalul din provincia Adana, potrivit postărilor de pe rețelele de socializare.

Băiatul s-a luptat cu cancerul osteoid, în stadiul patru, dar și cu autoritățile turce, care i-au închis tatăl pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, iar mama sa, din același motiv, a fost supusă unei interdicții de călătorie, astfel, nu a putut să-l însoțească pe băiat la tratamente în Germania.

În ianuarie, Ahmet făcut o vizitat scurtă în Germania fără mama lui, doar pentru a se întoarce în Turcia, câteva zile mai târziu.

Mamei, Zekiye Ataç, i s-a permis, pe 3 martie, să călătorească în Germania împreună cu fiul ei, în urma unei campanii de socializare susținute de activiști și celebrități din Turcia.

Cu toate acestea, cancerul s-a răspândit în tot corpul copilului de 8 ani, ceea ce a dus la întoarcerea lor recentă în țara de origine.

Băiatul a putut să-și vadă pentru ultima oară, pe 31 martie, tatăl timp de cinci ore, după campanie desfășurată în sprijinul său pe rețelele de socializare.

Activista Arlet Natali a fost alături de mama lui Ahmet, în ultimele clipe de viață, când medicamentele contra bolii băiatului nu mai aveau niciun efect.

Activista Arlet Natali Avazyan (dreapta) a fost alături de mama, Zekiye Atac, în lupta lui Ahmed cu cancerul.

Ahmet va fi condus pe ultimul drum, azi, iar tatăl său a fost învoit câteva ore pentru a fi prezent la ceremonia de înmormânare.

Peste 150 de mii de funcționari publici au fost demiși prin decretele guvernamntale, din care aproape 80 de mii de persoane au fost închise.

În contextul pandemiei, guvernul turc a adoptat, în aprilie, o lege de amnistiei, dar deținuții care au fost arestați pentru legături cu Mișcarea Gulen nu au fost incluși.

Turcia: Bebeluș de 9 luni închis după gratii cu mama sa într-o celulă de carantină

Yasemin Melizci, în vârstă de 29 de ani, împreună cu soțul ei sunt închiși după gratii sub acuzații de apartenență la mișcarea Gülen, pentru că au folosit aplicației de mesagerie ByLock.

Comediant condamnat la închisoare pentru insultă:” Atatürk cel mai de succes alcoolic din Turcia”

„Anunțarea verdictului a fost amânată, dar totuși, acest lucru nu este deloc plăcut’’, a scris Günsal pe contul sau de Twitter.

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen.

Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Turcia: Arestat că l-a insulta Erdogan, după ce a fost închis pentru un comentariu la adresa unui ministru

Bărbatul, identificat ca Erdal E., a fost reținut, miercuri, după ce a comentat la o postare a lui Soylu cu mama sa, care în prezent primește tratament pentru COVID-19 într-un spital.

Peste 100 de studenți de la Universitatea Bogazici eliberați. Erdogan îi acuză de terorism

Peste 100 de studenți reținuți în urma protestelor de la Universitatea Bogazici au fost eliberați, miercuri, dimineață, după instanța de judecată,

Turcia:Taxa specială de consum pentru vehiculele electrice mărită cu 60%

Impozitul special pe consumul vehiculelor electrice a fost mărit până la 60 la sută, conform decretului prezidențial publicat în Monitorul Oficial, citat de bianet.org

Istanbul:159 de studenți reținuți după protestele împotriva rectorului ales de Erdogan

159 de studenți de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au fost reținuți, luni, după ce au protestat împotriva rectorului ales prin decret presidențial.