luni, ianuarie 25, 2021

COVID-19: Un liceu privat din București a început înscrierile pentru Pre-Bacalaureat Internațional

Liceul Internațional din București a început înscrierile pentru Programul de Diplomă Pre-Bacalaureat Internațional.

ISB  a anunță începutul Programului de Diplomă Pre-IB pentru studenții din anul 11 ​​și pentru noii studenți înregistrați care vor începe Programul internațional de diplomă de bacalaureat (IBDP) în septembrie 2020. 

În mod normal, după vacanța de Paște, elevii din clasa a 11 ar trebui să intre în pauza pentru studiu individual, urmată de examenele IGCSE. 

Toate examenele IGCSE au fost anulate ca urmare a pandemiei COVID-19, dar elevii se pot înscrie în Pre-IBDP, un program online care se desfășoară între orele 9.00am și 3.00pm, de luni până vineri, și care conține 20 de lecții pe săptămână. 

“După ce au fost anulate examenele internaționale, administrația şcolii a decis să ne pregătim dinainte la examenele pentru anul viitor. Am deschis cursuri pentru elevii de la clasa 11 şi i-am inclus şi  pe cei de la clasa 12. Proiectul este unic, şcoala noastra a început de acum pregătirile pentru anul viitor.” a declarat directorul școli, Serdar Sakman.

Programul a început pe 28 aprilie și va continua pentru restul semestrului.

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Turcia impune cenzură pe Twitter cu cel mai mare număr de cereri de eliminare de conținut

Turcia impune cenzură pe Twitter prezentând cel mai mare număr de cereri de eliminare și ordonanțe judecătorești,

Turcia-România: Cum afectează noua lege fiscală micii comercianți

În România a fost modificat Codul Fiscal prin introducerea unei noi categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului bihorjust.ro

Dreptul la viață violat în Turcia: Peste 3.000 uciși, maltratați sau torturați în 2020

Un raport anual privind încălcările drepturilor omului în Turcia a dezvăluit 3.362 de morți și 3.534 de incidente de tortură sau maltratare în 2020, dintre care 1.855 au loc în închisori

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia

O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.

Premieră în lume: Instanța de judecată înființate în aeroportul din Istanbul

Ministerul Justiției din Turcia a înființat un tribunal la Aeroportul din Istanbul ca parte a reformelor sale judiciare planificate,