duminică, februarie 7, 2021

Istanbul: Oficialii cer o interdicție de circulație de 11 zile înainte de Bayram

Comitetul de consultare științifică COVID-19 al municipalității din Istanbul a cerut guvernului să implementeze o interdicție de circulație de 11 zile, informează Gazete Duvar.

Într-o declarație oficială, comitetul a sugerat 11 zile, cu o săptămână înainte de Eid al-Fitr, urmate de 3 zile, în care muslumanii sărbătoresc, întrucât la sfârșitul Ramadanului, turcii obișnuiesc să socializeze.

„De sărbătorile religioase, activitatea economică crește în țara noastră. Această activitate va crește contactul fizic și ar putea provoca riscuri crescute pentru răspândirea coronavirusului ”, a declarat comitetul.

De asemenea, comitetul a recomandat amânarea măsurilor de relaxare împotriva virusului până după Eid al-Fitr, la sfârșitul lunii mai.

„Este opinia oficială a acestui comitet că orice etapă de normalizare va fi amânată până la Eid, pentru a preveni contactul incontrolabil între cetățeni”, se arată în declarație.


Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Turcia: Un tată a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă pentru a implini visului copiiilor

Un tată a ajuns viral pe rețelele de socializare după ce a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă, în curtea casei pentru copiii lui.

Viitorului turismului în Turcia în timpul COVID-19.Firmele turcesc nu fac față cererilor

Structurile metalice din lemn, pe roți sunt la mare căutare, iar firmele turcești care le construiesc spun că abia au reușit să țină pasul cu cererea în ultimul an.

Istanbul:159 de studenți reținuți după protestele împotriva rectorului ales de Erdogan

159 de studenți de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au fost reținuți, luni, după ce au protestat împotriva rectorului ales prin decret presidențial.

Turcia:Taxa specială de consum pentru vehiculele electrice mărită cu 60%

Impozitul special pe consumul vehiculelor electrice a fost mărit până la 60 la sută, conform decretului prezidențial publicat în Monitorul Oficial, citat de bianet.org

Turcia: Ministrul de interne susține că SUA au fost în spatele puciului eșuat din 2016

„A efectuat FETO încercarea de lovitură de stat din 15 iulie? Candaș, FETO nu a făcut asta, dar [autorii] nu ne vor lăsa în pace. Dacă rămâi puternic, vei fi în regulă ”, declară Soylu.

Carantină în Turcia: Livrările de flori au liber la circulație de Ziua Îndrăgostiților

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că firmele de livrare cu de flori vor fi scutiți de carantină de weekend,

Turcia: Arestat că l-a insulta Erdogan, după ce a fost închis pentru un comentariu la adresa unui ministru

Bărbatul, identificat ca Erdal E., a fost reținut, miercuri, după ce a comentat la o postare a lui Soylu cu mama sa, care în prezent primește tratament pentru COVID-19 într-un spital.