joi, aprilie 15, 2021

Istanbul: Specialiștii avertizează în legătură cu relaxarea măsurilor contra COVID-19

Camera medicală din Istanbul s-a opus relaxării măsurilor impuse pentru a reduce răspândirea pandemiei coronavirusului (COVID-19), informează Gazete Duvar. 

Într-un raport întocmit în perioada 27 aprilie – 3 mai, cu informații culese de la lucrătorii din domeniul sănătății, camera suține că încă coronavirus este o amenințare.

„Chiar dacă există o scădere a numărului de pacienți cu coronavirus în a opta săptămână a pandemiei, severitatea amenințării în Istanbul continuă. Reamintim autorităților să evalueze decizia de a ușura măsurile de precauție în acest domeniu și că o decizie greșită adoptată prematur ar avea costuri mari,ulterior”, susțin specialiști.

Semnalul a venit după ce autoritățile turce au început să discute despre o revenire la normal după Eid al-Fitr, 26 mai, datorită scăderii numărului de cazuri și a numărului de decese din țară.

Camera a mai spus că numărul lucrătorilor medicali infectați cu virusul din Istanbul este peste 4.500.

Până în prezent, Turcia a înregistrat peste 131.000 de cazuri și 3.584 de decese.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news