duminică, decembrie 10, 2023

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți după cutremur, conform Gazete Duvar.

Peste 1.000 de medici de familie care lucrează în regiune au suferit o pierdere salarială de 15 la sută, corespunzătoare a 7.000-10.000 de lire turcești per medic.

Un medic de familie care lucrează în provincia Hatay, devastată de cutremur, a spus că medicii din regiune au pierdut aproape 10.000 de lire din venitul lor lunar.

Medicul a spus că, deși au lucrat în condiții foarte dure după cutremur, salariile le-au fost tăiate deoarece numărul de pacienți pe care i-au văzut nu a fost înregistrat oficial.

Emrah Kırmızılı de la Asociația Medicală din Turcia (TTB) a spus că salariile medicilor de familie ar trebui să fie așa cum au fost plătite în ianuarie și că sistemul „bazat pe performanță” nu este posibil în condițiile de după cutremur.

Federaţia Asociaţiilor Medicilor de Familie a mai precizat că Ministerul Sănătăţii a tăiat salariile medicilor de familie voluntari care s-au deplasat în zona cutremurului pe motiv că nu au văzut pacienţi la locul lor de muncă.

Potrivit regulamentului Ministerului Sănătății, medicii de familie obțin un venit minim specific plus stimulente precum cele bazate pe numărul de pacienți pe care îi consultă.

În timp ce cutremurul a distrus multe centre de sănătate, medicii din zona cutremurului nu au putut îndeplini condițiile ministerului.

Regiunea și-a pierdut o cantitate enormă din populație, de unde și numărul de pacienți înregistrați, din cauza deceselor în urma cutremurului și a migrației masive care a urmat.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.