vineri, martie 17, 2023

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți după cutremur, conform Gazete Duvar.

Peste 1.000 de medici de familie care lucrează în regiune au suferit o pierdere salarială de 15 la sută, corespunzătoare a 7.000-10.000 de lire turcești per medic.

Un medic de familie care lucrează în provincia Hatay, devastată de cutremur, a spus că medicii din regiune au pierdut aproape 10.000 de lire din venitul lor lunar.

Medicul a spus că, deși au lucrat în condiții foarte dure după cutremur, salariile le-au fost tăiate deoarece numărul de pacienți pe care i-au văzut nu a fost înregistrat oficial.

Emrah Kırmızılı de la Asociația Medicală din Turcia (TTB) a spus că salariile medicilor de familie ar trebui să fie așa cum au fost plătite în ianuarie și că sistemul „bazat pe performanță” nu este posibil în condițiile de după cutremur.

Federaţia Asociaţiilor Medicilor de Familie a mai precizat că Ministerul Sănătăţii a tăiat salariile medicilor de familie voluntari care s-au deplasat în zona cutremurului pe motiv că nu au văzut pacienţi la locul lor de muncă.

Potrivit regulamentului Ministerului Sănătății, medicii de familie obțin un venit minim specific plus stimulente precum cele bazate pe numărul de pacienți pe care îi consultă.

În timp ce cutremurul a distrus multe centre de sănătate, medicii din zona cutremurului nu au putut îndeplini condițiile ministerului.

Regiunea și-a pierdut o cantitate enormă din populație, de unde și numărul de pacienți înregistrați, din cauza deceselor în urma cutremurului și a migrației masive care a urmat.

Raport Freedom House: Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în 2023

Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în raportul „Freedom in the World 2023” publicat de Freedom House din Washington, conform Stockholm...

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...