vineri, iunie 21, 2024

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți după cutremur, conform Gazete Duvar.

Peste 1.000 de medici de familie care lucrează în regiune au suferit o pierdere salarială de 15 la sută, corespunzătoare a 7.000-10.000 de lire turcești per medic.

Un medic de familie care lucrează în provincia Hatay, devastată de cutremur, a spus că medicii din regiune au pierdut aproape 10.000 de lire din venitul lor lunar.

Medicul a spus că, deși au lucrat în condiții foarte dure după cutremur, salariile le-au fost tăiate deoarece numărul de pacienți pe care i-au văzut nu a fost înregistrat oficial.

Emrah Kırmızılı de la Asociația Medicală din Turcia (TTB) a spus că salariile medicilor de familie ar trebui să fie așa cum au fost plătite în ianuarie și că sistemul „bazat pe performanță” nu este posibil în condițiile de după cutremur.

Federaţia Asociaţiilor Medicilor de Familie a mai precizat că Ministerul Sănătăţii a tăiat salariile medicilor de familie voluntari care s-au deplasat în zona cutremurului pe motiv că nu au văzut pacienţi la locul lor de muncă.

Potrivit regulamentului Ministerului Sănătății, medicii de familie obțin un venit minim specific plus stimulente precum cele bazate pe numărul de pacienți pe care îi consultă.

În timp ce cutremurul a distrus multe centre de sănătate, medicii din zona cutremurului nu au putut îndeplini condițiile ministerului.

Regiunea și-a pierdut o cantitate enormă din populație, de unde și numărul de pacienți înregistrați, din cauza deceselor în urma cutremurului și a migrației masive care a urmat.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.