miercuri, aprilie 24, 2024

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți după cutremur, conform Gazete Duvar.

Peste 1.000 de medici de familie care lucrează în regiune au suferit o pierdere salarială de 15 la sută, corespunzătoare a 7.000-10.000 de lire turcești per medic.

Un medic de familie care lucrează în provincia Hatay, devastată de cutremur, a spus că medicii din regiune au pierdut aproape 10.000 de lire din venitul lor lunar.

Medicul a spus că, deși au lucrat în condiții foarte dure după cutremur, salariile le-au fost tăiate deoarece numărul de pacienți pe care i-au văzut nu a fost înregistrat oficial.

Emrah Kırmızılı de la Asociația Medicală din Turcia (TTB) a spus că salariile medicilor de familie ar trebui să fie așa cum au fost plătite în ianuarie și că sistemul „bazat pe performanță” nu este posibil în condițiile de după cutremur.

Federaţia Asociaţiilor Medicilor de Familie a mai precizat că Ministerul Sănătăţii a tăiat salariile medicilor de familie voluntari care s-au deplasat în zona cutremurului pe motiv că nu au văzut pacienţi la locul lor de muncă.

Potrivit regulamentului Ministerului Sănătății, medicii de familie obțin un venit minim specific plus stimulente precum cele bazate pe numărul de pacienți pe care îi consultă.

În timp ce cutremurul a distrus multe centre de sănătate, medicii din zona cutremurului nu au putut îndeplini condițiile ministerului.

Regiunea și-a pierdut o cantitate enormă din populație, de unde și numărul de pacienți înregistrați, din cauza deceselor în urma cutremurului și a migrației masive care a urmat.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.