vineri, martie 17, 2023

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia


Președintele Finlandei va merge pentru prima dată în regiunea afectată de cutremurele în vizita sa de două zile în Turcia, conform presei turcești.

Sauli Niinistö și-a început vizita de două zile în Karacasu, Maraș, unde au fost amplasate containere și corturi și a discutat cu victimele cutremurelor din 6 februarie.

Sauli Niinistö urmează să se întâlnească, astăzi, 17 martie, cu președintele Erdogan în complexul prezidențial din Ankara.

Erdogan este de așteptat să facă anunțuri cu privire la sprijinul Turciei pentru aderarea Finlandei la NATO în conferința de presă comună care urmează.

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Aderarea NATO

Niinistö a răspuns întrebărilor reporterilor după ce a vizitat orașul cu privire la poziția Turciei în raport cu oferta Finlandei la NATO. Oficialul a amintit că Erdogan a spus: „Ne vom face partea, ne vom ține promisiunea”.

Niinistö a declarat la Helsinki, miercuri, că Erdogan l-a invitat să fie prezent în Turcia când anunță sprijinul pentru aderarea Finlandei la NATO. Acest lucru este de așteptat să se întâmple vineri, iar Suedia va aștepta aprobarea Turciei la o dată ulterioară.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Raport Freedom House: Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în 2023

Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în raportul „Freedom in the World 2023” publicat de Freedom House din Washington, conform Stockholm...