joi, februarie 22, 2024

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia


Președintele Finlandei va merge pentru prima dată în regiunea afectată de cutremurele în vizita sa de două zile în Turcia, conform presei turcești.

Sauli Niinistö și-a început vizita de două zile în Karacasu, Maraș, unde au fost amplasate containere și corturi și a discutat cu victimele cutremurelor din 6 februarie.

Sauli Niinistö urmează să se întâlnească, astăzi, 17 martie, cu președintele Erdogan în complexul prezidențial din Ankara.

Erdogan este de așteptat să facă anunțuri cu privire la sprijinul Turciei pentru aderarea Finlandei la NATO în conferința de presă comună care urmează.

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Aderarea NATO

Niinistö a răspuns întrebărilor reporterilor după ce a vizitat orașul cu privire la poziția Turciei în raport cu oferta Finlandei la NATO. Oficialul a amintit că Erdogan a spus: „Ne vom face partea, ne vom ține promisiunea”.

Niinistö a declarat la Helsinki, miercuri, că Erdogan l-a invitat să fie prezent în Turcia când anunță sprijinul pentru aderarea Finlandei la NATO. Acest lucru este de așteptat să se întâmple vineri, iar Suedia va aștepta aprobarea Turciei la o dată ulterioară.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.