joi, februarie 29, 2024

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform T24.com

Din cauza scăderii prețului la țiței, se așteaptă o reducere la grupul de motorină.

Conform informațiilor obținute din surse din industrie, de la miezul nopții de 16 martie, grupul diesel primește o reducere de 1 liră și 34 de cenți.

În Istanbul, prețul pe litru al motorinei este în jur de 20,91, iar prețul pe litru al benzinei este de 20,48 lire. Odată cu reducere, prețul pe litru de motorină va scădea sub 20 de lire.Nu sunt de așteptat modificări ale prețurilor la benzină și autogaz.

În 2012, cu salariul minim pe economie de 2,825 de lire, un turc putea cumpăra 411 de litri de motorină, iar în 2023, cu salariu minim de 8,500 de lire, un turc poate cumpăra 381 de litri.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Turcia: Cozi lungi pentru carne ieftină, înainte de Ramadan

Cumpărătorii s-au aliniat cu câteva ore înainte de deschidere pentru a cumpăra pachete de carne tocată sau tăiată cubulețe înainte de a se epuiza stocul, în fața magazinului „Et ve Süt Kurumu (ESK)”

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.