sâmbătă, mai 25, 2024

Turcia: Armata turcă cere ridicarea interdicției de a părăsi țara pentru 5 cinci militari

Armata turcă a cerut ridicarea interdicție de călătorie pentru  cinci ofițeri, considerați anterior ”teroriști” de către statul turc, pentru a permite participarea la operațiuni militare din străinătate, conform nordicmonitor.com

Forțele armate ale Turciei au cerut instanțelor turcești să permită membrilor militari să participe la operațiuni și să ridice interdicția de călătorie pentru cinci turci care au acceptat să ia parte la ofensiva militară a Turciei din Siria.

Turcia a lansat operațiunea „Ramura de măslin”, ofensivă militară împotriva pozițiilor Forțelor Democratice Siriene din jurul orașului Afrin, în 20 ianurie 2018. De atunci, regiunea a fost controlată de Turcia și reprezentanții săi sirieni.

În urma unei lovituri de stat eșuate la 15 iulie 2016, aproximativ 140.000 de funcționari publici, inclusiv  militari, au fost concediți de la locul de muncă fără nicio investigație judiciară sau administrativă și au  primit interdicția de a părăsi Turcia.Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri.