miercuri, decembrie 2, 2020

Turcia: Armata turcă cere ridicarea interdicției de a părăsi țara pentru 5 cinci militari

Armata turcă a cerut ridicarea interdicție de călătorie pentru  cinci ofițeri, considerați anterior ”teroriști” de către statul turc, pentru a permite participarea la operațiuni militare din străinătate, conform nordicmonitor.com

Forțele armate ale Turciei au cerut instanțelor turcești să permită membrilor militari să participe la operațiuni și să ridice interdicția de călătorie pentru cinci turci care au acceptat să ia parte la ofensiva militară a Turciei din Siria.

Turcia a lansat operațiunea „Ramura de măslin”, ofensivă militară împotriva pozițiilor Forțelor Democratice Siriene din jurul orașului Afrin, în 20 ianurie 2018. De atunci, regiunea a fost controlată de Turcia și reprezentanții săi sirieni.

În urma unei lovituri de stat eșuate la 15 iulie 2016, aproximativ 140.000 de funcționari publici, inclusiv  militari, au fost concediți de la locul de muncă fără nicio investigație judiciară sau administrativă și au  primit interdicția de a părăsi Turcia.10.000 de cărți și 1.000 de tablete pentru elevii defavorizați: “Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,,

Lumina Instituții de Învățământ din România demarează campania ,,Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,, pentru a ajuta elevi defavorizați din zonele rurale.

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din Izmir au fost adoptate

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din provincia vestică Izmir au fost adoptate.

142 de armeni au părăsit Turcia în 24 de ore:”Puneți capăt politicii urii!

142 de armeni au părăsit Turcia într-o singură zi, pe fondul sentimentului anti-armean în creștere, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia: Costul cumpărării unei case a crescut drastic

Costul cumpărării unei noi case în Turcia prin intermediul unei ipoteci a crescut drastic în ultimele săptămâni, după ce banca centrală a înăsprit politica monetară pentru a preveni repetarea unei crize valutare în 2018.

1 decembrie,102 de ani de la Marea Unire. Cum serbează românii în pandemie

În urmă cu 102, Adunarea Naţională a Românilor a fost convocată la Alba-iulia, pentru a finaliza hotărârea de unire a tuturor românilor din Transilvania, Banat, Basarabia și Bucovina.

Noi măsuri contra COVID-19: Erdogan a anunțat carantină la sfârșitul săptămânii

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat noile măsuri contra coronavirus, care include și o carantină completă în weekend, începând de vineri seară până luni dimineață, relatează Daily Sabah.

Președinția turcă a cheltuit aproape 4 miliarde de lire într-un an

Președinția turcă a cheltuit aproximativ 4 miliarde de lire în 2019, iar pentru anul 2021 bugetul a crescut cu aproape 30%.

COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat criticilor legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.